تاثیر بهینه سازی URL سایت در سئو
URL یکی از بخشهای مهم در بهبود سئو سایت است که با بهینه سازی URL های صفحات سایت، میتواند در بهبود رتبهی سایت شما در نتایج گوگل موثر باشد. در ادامه به شما کمک میکنیم تا بتوانید یک ساختار آدرسدهی مناسبی در سایت خود پیادهسازی کنید.
ساختار URL چیست؟
URL کوتاه شدهی Uniform Resource Locator یا همان آدرس منحصر به فرد منبع است، شامل ترکیبی از پروتکل، نام دامنه و مسیر منبع است. ساختار کلی URL شامل سه بخش است:
- پروتکل: نوع پروتکلی که برای انجام درخواست استفاده میشود، مانند: HTTP، HTTPS و FTP
- نام دامنه: نام دامنه سایت را مشخص میکند، مانند: www.jetserp.com
- مسیر منبع: آدرس صفحه مورد نظر که شامل نام دایرکتوریها، فایلها و پارامترهای مشخصی است که به طور مستقیم به صفحه مورد نظر اشاره میکند، مانند:
/hub/seo/سئو-فرندلی-بودن-آدرس-ها/
به طور کلی، یک URL سئو فرندلی باید قابل خواندن و قابل فهم برای کاربران و موتورهای جستجو باشد و باید شامل کلمات کلیدی مرتبط با صفحه مورد نظر باشد. همچنین، پیشنهاد میشود که از حروف کوچک و خط تیره به جای فاصله و کاراکترهای غیر مجاز استفاده شود.
مقاله پیشنهادی: آشنایی با سئو تکنیکال و اهمیت آن در بهبود رتبه سایت در گوگل
چه ساختار URL برای سئو مناسب است؟
ساختار URL بهینه باید شامل کلمات کلیدی مرتبط با محتوای صفحه باشد، در عین حال نباید شامل کلمات غیر ضروری و بیمورد باشد. همچنین، باید ساده و قابل فهم برای کاربران باشد و از استفاده از علامتهای غیرضروری مانند ? & و = خودداری شود.
URL فارسی یا انگلیسی؛ کدام نوع برای سئو مناسب است؟
برای سئو URL های انگلیسی کوتاهتر، خوانا تر هستند و بهتر موتورهای جستجو راحتتر میتوانند موضوع صفحه را تشخیص دهند.
اما اگر شما در حوزهای فعالیت میکنید که زبان سایت و مخاطبین هدف شما فارسی زبان هستند، پیشنهاد میشود در آدرس صفحههای سایت خود از زبان فارسی استفاده کنید. در این صورت، باید به کوتاه بودن آدرس سایت و استفاده از کلمهکلیدی صفحه دقت داشته باشید.
نظر جان مولر (تحلیلگر ارشد گوگل) درباره استفاده از URL انگلیسی و غیر انگلیسی:
There’s no need to use English URLs of the content isn’t in English. That said, keywords in URLs are a bit over-rated, so I wouldn’t worry too much about it.
احتیاجی به استفاده از URL های انگلیسی برای محتواهای غیر انگلیسی زبان نیست. همانطور که گفته شد، کلمات کلیدی در URL ها کمی بیش از حد ارزیابی می شوند، بنابراین من زیاد نگران آن نیستم.
نکات مهم در بهینه سازی URL سایت:
- استفاده از کلمه کلیدی در آدرس سایت
- استفاده از – بین کلمههای آدرس سایت
- به کوتاه بودن آدرس سایت دقت کنید
- استفاده از حروف کوچک در آدرس سایت
- استفاده از تاریخ در URL با توجه به ساختار سایت
- استفاده از HTTPS در آدرس سایت
- از عنوان پست به عنوان آدرس سایت استفاده نکنید
- آدرس سایت بدون داینامیک URL داشته باشید
- تغییر Subdomain ها به Subfolder
استفاده از کلمه کلیدی در آدرس سایت
استفاده از کلمه کلیدی در آدرس سایت به خزندهها و موتورهای جستجو کمک میکند تا با بهتر به درک موضوع اصلی صفحه مورد نظر برسند. با توجه به اینکه میخواهید یک ساختار SEO Friendly URL داشته باشید و زبان فارسی یا انگلیسی را هم انتخاب کردید، باید در نظر داشته باشید که کلمهکلیدی هم به همان زبان باشد.
استفاده از – بین کلمههای آدرس سایت
برای داشتن یک URL سئو فرندلی هنگام ایجاد فاصله بین کلمههای موجود در آدرس سایت پیشنهاد میشود که بهجای استفاده از _ (Underscore) یا فاصله (Space) از – که Hyphens نام دارد، استفاده کنید. به این دلیل که موتورهای جستجو خط تیره – را به عنوان جدا کنندهی کلمات در نظر میگیرند. اگر شما از Underscore _ استفاده کنید، موتورهای جستجو کلمهها را به هم چسبیده در نظر گرفته که این موضوع باعث میشود از لحاظ خوانایی و بهینه سازی URL خارج شود.
برای مثال در آدرس همین صفحه (https:/jetserp.com/hub/seo/سئو-فرندلی-بودن-آدرس-ها/) بین کلمههای «سئو فرندلی بودن آدرس ها» هنگام استفاده در آدرس صفحه، از – استفاده کردهایم.
کوتاه بودن آدرس سایت
آدرس صفحههایی که کوتاه هستند دارای ویژگیهای مختلفی هستند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
- ساده بودن آدرس
- سئو فرندلی بودن URL
- افزایش قابلیت خوانایی برای مخاطب
- راحتی در اشتراکگذاری URL
استفاده از حروف کوچک در آدرس سایت
موتورهای جستجو معمولا برای تشخیص محتوای صفحه از آدرس آن کمک میگیرد. استفاده از URL سئو فرندلی این فرآیند را سادهتر میکند. از یکی از مشکلاتی که کاربران در نوشتن URL های انگلیسی با آن مواجه هستند، استفاده از حروف بزرگ در ابتدای هر کلمه است.
استفاده از حروف کوچک در URL
به مثال زیر دقت کنید:
https://example.com/Keywordresearch/
https://example.com/keywordresearch/
URLهای بالا بهنظر برای یک موضوع بوده ولی دو آدرس متفاوت هستند. در ادامه به 3 مشکل مهم اشاره میکنیم:
- ایجاد اشتباه برای مخاطب در انتخاب صفحه
- ایجاد اشتباه برای موتورهای جستجو و در نظر گرفتن صفحه مشابه
- افزایش خطای 404 به دلیل وارد کردن آدرس اشتباه توسط مخاطبین سایت
استفاده از تاریخ در URL با توجه به ساختار سایت
استفاده از تاریخ در URL سایت معمولا برای نشان دادن زمان انتشار یک پست وبلاگ یا صفحهی وب خاص استفاده میشود. این کار به کاربران کمک میکند تا بفهمند که مطلبی که میخواهند بخوانند تا چه زمانی منتشر شده است.
اما استفاده از تاریخ در URL سایت به عنوان یک عامل سئو مورد بحث قرار میگیرد. هر چند، این موضوع نه تنها به تصمیم گیری در مورد استفاده از تاریخ در URL سایت، بلکه به صورت کلی به استراتژی محتوایی شما بستگی دارد.
بسیاری از سایتهای خبری و مجلات از تاریخ در URL سایت خود استفاده کردهاند. این روش برای سایتهای اخباری و مجلات میتواند مفید باشد، به خصوص اگر سایت معتبر و بازدید بالایی دارد و در حال ارائهی محتوای خبری تازه است.
به طور کلی، استفاده از تاریخ در URL سایت به منظور نشان دادن تاریخ انتشار مطالب مهم است. اما تصمیم گیری این موضوع با توجه به استراتژی ساختار URL سایت شما برمیگردد.
استفاده از HTTPS در آدرس سایت
HTTPS یک پروتکل امنیتی است که برای سایتها در نظر گرفته شده است. پیشنهاد میشود که اگر سایت شما در مرحله ابتدایی است، از HTTP به HTTPS انتقال بدهید تا با مشکلات آدرسدهی مواجه نشوید.
مقاله پیشنهادی: نحوه چک کردن سئو سایت و بهبود رتبه در موتور جستجو گوگل
از عنوان پست به عنوان آدرس سایت استفاده نکنید
معمولا در سایتهای وردپرسی دیده شده که کاربران جای نامک (آدرس صفحه) را خالی گذاشته و همین موضوع باعث شده تا وردپرس بهصورت پیشفرض از عنوان صفحه برای نامک استفاده کند. در این حالت ما با مشکل بهینه سازی URL مواجه میشویم. به دلیل اینکه هر URL محدودیت کاراکتر دارد و ممکن است بخش ابتدایی صفحه را که انتخاب میکند شامل کلمه کلیدی یا به طور کلی بهینه نبوده و در اگر بخواهیم آدرس صفحه را تغییر دهیم، باید به آدرس جدیدی ریدایرکت کنیم.
پس بهتر است از همان ابتدا این کار بهصورت دستی انجام شود تا در آینده با مشکلاتی مواجه نشویم.
آدرس سایت بدون داینامیک URL داشته باشید
استفاده از ? یا UTM ها در آدرس سایت از نظر سئویی بهینه نیستند. برای همین چنین آدرسهایی معمولا به صفحه اصلی خود کنونیکال میشوند. مانند هنگام استفاده از فیلترها در صفحه که باعث ایجاد پارامترهای اضافه شده. اگر کنونیکال نشوند، صفحههای تکراری ایجاد کرده که میتوانند به سئو سایت شما آسیب بزنند.
تغییر Subdomain ها به Subfolder
به آدرسهای زیر توجه کنید:
https://blog.example.com/
https://example.com/blog/
آدرس اول یک سابدامنه (Subdomain) و آدرس دوم یک سابفولدر (Subfolder) است.
- در حالت subdomain یک سایت جدا از سایت اصلی در نظر گرفته میشود. برای همین اعتبار سایت انتقال پیدا نمیکند.
- در حالت subfolder بهعنوان بخشی از سایت اصلی در نظر گرفته شده و اعتبار سایت هم انتقال پیدا میکند.
جمعبندی بهینه سازی URL:
URL برای موتورهای جستجو دارای اهمیت زیادی هستند. برای همین یک ساختار URL سئو فرندلی میتواند به سایت شما کمک کند تا موتورهای جستجو بهتر آنها را درک کنند و با گذشت زمان رتبه مناسبی پیدا کنند. در این مقاله درباره اینکه چطور یک SEO Friendly URL داشته باشیم و چه نکاتی را باید رعایت کنیم، صحبت کردیم. اگر شما هم موارد مهم دیگری در نظر دارید که میتواند به ساختاری URL کمک کند، در بخش کامنتها بنویسید.
سوالات متداول بهینه سازی URL
از URL فارسی استفاده کنیم یا انگلیسی؟
برای استفاده از زبان فارسی یا انگلیسی در آدرس سایت قانونی وجود ندارد. پیشنهاد میشود که با توجه به زبان و مخاطبین سایت، زبان URL سایت انتخاب شود.
آیا ساختار URL برای سئو مهم است؟
بله. ساختار URL بهیه سایت یکی از بخشهای مهمی است که به موتورهای جستجو برای درک بهتر موضوع صفحه کمک کند.
چگونه میتوان ساختار URL را بهبود داد؟
موارد زیر میتوانند به شما در بهینهسازی ساختاری URL کمک کنند:
- استفاده از کلمه کلیدی در آدرس سایت
- استفاده از – بین کلمههای آدرس سایت
- به کوتاه بودن آدرس سایت دقت کنید
- استفاده از حروف کوچک در آدرس سایت
- استفاده از تاریخ در URL با توجه به ساختار سایت
- از عنوان پست به عنوان آدرس سایت استفاده نکنید
- آدرس سایت بدون داینامیک URL داشته باشید
- تغییر Subdomain ها به Subfolder