12 فاکتور مهم رتبه بندی سئو
بیشتر از 200 فاکتور رتبه بندی سئو وجود دارد که به یاری موتورهای جستجو می آید. این فاکتورها تعیین کننده سایت هایی هستند که باید در نتایج جستجو قرار گیرند. اگر شما هم تصمیم دارید سایتتان رتبه های بالای نتایج رتبه بندی را داشته باشد، برای بهینه سازی براساس این فاکتورها آماده شوید.
مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی سئو
خبر خوب اینه که تمام +200 فاکتور اهمیت یکسانی ندارند. بعضی از فاکتورها مهم تر از بقیه هستند. با توجه به استراتژی سئو، توجه را باید به این 12 فاکتور مهم معطوف کرد.
قبل از معرفی فاکتورهای رتبه بندی، باید به ذهن بسپارید که این فاکتورها می توانند تغییر کنند. زیرا موتورهای جستجو و الگوریتم های رتبه بندی گوگل دائما در حال تغییر هستند. همچنین اهمیت بعضی از فاکتورها بیشتر یا کمتر می شود و یا برخی ها هم کلا کنار می رود. پس به روز بودن در شناسایی فاکتورهای رتبه بندی بسیار اهمیت دارد. به طور مرتب، از ابزار های سئو برای اسکن سایت استفاده کنید و مطمئن باشید روند رو به رشد را ادامه می دهید.
12 فاکتور رتبه بندی مهم سئو
این 12 فاکتور در لیست زیر نوشته شده است:
- امنیت سایت
- خزش ( Crawl )
- بهینه بودن در موبایل ( Mobile-Frindliness )
- سرعت لود صفحه
- تعامل با کاربر
- محتوای با کیفیت
- انتخاب کلمات کلیدی صحیح
- محتوای بهینه شده
- داده های ساخت یافته ( Structured Data )
- لیست کردن بیزینس های همسان
- بک لینک
سن دامنه
2. امنیت سایت
در سال 2014، گوگل اعلام کرد که امنیت سایت یکی از فاکتور های رتبه بندی است و به عنوان یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل به حساب آمد. منظور از امنیت سایت، استفاده از رمزگذاری های HTTPS است. سایت های دارایHTTPS از گواهینامه SSL پیروی می کنند و یک ارتباط امن بین وبسایت و کاربران وجود دارد.
با این اعلانیه، موتورهای جستجو حسن نیت خود را به کاربران ثابت کرد و آن ها را به سمت سایت های ایمن هدایت نمود. وجود HTTPS به کاربر نشان می دهد این سایت ایمن است و با خیال راحت می توان از آن دیدن کرد. اگر سایت شما با HTTPS شروع نشود و HTTP باشد، امنیت سایت زیر سوال می رود و شما باید گواهی SSL برای سایت بگیرید.
2.خزش ( Crawl )
اگر موتورهای جستجو نتوانند به یک سایتی ورود پیدا کنند، توانایی رتبه دادن به آن را ندارند. پس خزش سایت یکی از مهم ترین فاکتور های رتبه بندی سئو است که به موتورهای جستجو اجازه می دهد یک سایت را اسکن کنند و محتوای آن را ببینند. تنها در این شرایط، می توانند درک کنند صفحه درباره چیست و چطور باید رتبه بندی شود.
اگه می خواهید گوگل به سایت شما رتبه دهد، تلاش خود را برای خزش موتورهای جستجو انجام دهید:
- نقشه سایت داشته باشید یا درSitemap ثبت کنید.
- وضعیت ایندکس سایت را در سرچ کنسول گوگل بررسی کنید. بدین شکل، تعداد صفحاتی که گوگل داخل آن ها خزش کرده، قابل مشاهده است.
- از فایل txt برای اطلاع رسانی به موتورهای جستجو کمک بگیرید. با این ابزار می توانید مشخص کنید موتورها به کدام صفحه ها دسترسی داشته باشند و کدام صفحه ها را نادیده بگیرند.
3.بهینه سازی برای موبایل ( Mobile-Frindliness )
بهینه سازی صفحات برای باز شدن از دیگر فاکتورهای مهم رتبه بندی سئو است. این قابلیت باعث می شود کاربران موبایل نیز از سایت استفاده کنند. یک طراحی ریسپانسیو محتوا را در هر رزولوشن نشان می دهد و تجربه خوبی برای کاربر دارد. از آنجا که اکثر جستجوگرها با موبایل فعالیت می کنند، بهینه بودن سایت برای بارگذاری در صفحات موبایل هم برای موتورهای جستجو و هم برای کاربر اهمیت زیادی پیدا کرده است.
برای اطمینان از بهینه سازی سایت بهینه می توانید درGoogle’s Mobile-Friendly Test سایت خود را چک کنید. سایت معرفی شده هر مشکلی که سایت شما در نسخه موبایل داشته باشد را گزارش می دهد.
4.سرعت لود صفحه
یکی دیگر از فاکتورهای رتبه بندی مرتبط با تجربه کاربر، سرعت لود صفحه است. معمولا سایت های دارای سرعت لود پایین، کاربران حس خوبی از آن ها دریافت نمی کنند. موتورهای جستجو نیز آگاه هستند که کاربران دوست دارند جوابشان را در سریع ترین زمان دریافت کنند. بخاطر همین، نسبت سایت های دارای سرعت بارگذاری بیشتر علاقه مند می شوند. این موضوع حتی برای نسخه موبایل هم صدق می کند.
برای اطمینان از سرعت سایت، می توانید از تست سرعت کمک بگیرید. با مراجعه به سایت الکسا یا Page Speed Insights tool از عملکرد سایت با خبر می شوید.
در صورت کند بودن سرعت سایت، با راه هایی مثل بهینه سازی تصاویر، فشرده سازی فایل ها، کم کردن تعداد ریدایرکت ها و… تلاش کنید که سرعت سایت بهبود یابد.
5.تعامل با کاربر
موتورهای جستجو برای تعیین صفحات برتر در نتایج جستجو، به رفتار کاربران دقت ویژه ای دارند. در واقع رفتار کاربران را نسبت به نتایج جستجو می سنجند و صفحه بهتر و مفیدتر را به رتبه ها بالاتر ارتقا می دهند. فاکتورهای تعامل کاربر به شرح زیر است:
- CTR : این ابزار درصد کاربرانی را نشان می دهد که هنگام مشاهده نتایج گوگل روی آدرس سایت کلیک می کنند.
- مدت زمان حضور در سایت: مدت زمانی که کاربر در صفحه ای از سایت می ماند.
- بونس ریت ( Bounce Rate ) : درصد کاربرانی را نشان می دهد که هنگام ورود به سایت خیلی سریع از آن خارج می شوند. معمولا این دسته از کاربران چیزی که به دنبال آن بودند را پیدا نکردند. این معیار به موتورهای جستجو برای ارائه نتایج باارزش به کاربر کمک می کند.
- از طراحی سایت و گرافیک های با کیفیت استفاده کنید.
- از لینک سازی داخلی برای کمک کردن به کاربر برای جستجو در سایت استفاده کنید.
- محتوای سایت را بهینه کنید.
6.محتوای با کیفیت
یکی دیگر از راهکاریی که به تعامل کاربر کمک می کند و مورد توجه موتورهای جستجو قرار دارد، انتشار محتوای با کیفیت است. محتوا جز مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی و سئو به حساب می آید. زیرا موتورهای جستجو در تلاش هستند بهترین نتایج را به کاربران نشان دهند و رتبه های بالا تنها مختص سایت های دارای محتوای باکیفیت است.
7.انتخاب کلمات کلیدی صحیح
کورکورانه محتوا تولید نکنید. زیرا محتواهای سایت باید با تمرکز بر کلمات کلیدی تولید شوند. در موارد زیر به نکات کلیدی مهم برای تولید محتوا باکیفیت می پردازیم:
کلمات کلیدی بلند را هدف قرار دهید. زیرا محبوبیت جستجوی صوتی بسیار افزایش یافته است و بیشتر کاربران عبارات و سوالات طولانی را جستجو می کنند.
- تمرکز بر هدف جستجو کلمه کلیدی: نیت جستجو همان دلیلی است که کاربر بخاطر آن در گوگل چرخ می زند. گوگل صفحات دارای محتوای جامع و کامل درباره کلمه کلیدی را پیدا می کند و به سرعت رتبه آن ها را بهبود می دهد. پس سعی کنید روی تمامی مفاهیم کلمه کلیدی مورد نظر کار کنید.
- سرمایه گذاری روی کلمات کلیدی دارای رقابت کمتر: برخی از کلمات رقابت زیادی دارند و رتبه گرفتن از این کلمات کار بسیار سختی است. روی کلماتی کار کنید که رقبای کمتری برای آن محتوا تولید کرده است و بدین شکل راحت تر با این کلمات رتبه می گیرید.
برای انجام این از ابزار سایت الکسا کمک بگیرید که نحوه کار با آن را در قالب یک مثال، داخل تصویر شرح داده ایم:
8.محتوای بهینه شده
برای جذب کردن موتورهای جستجو باید به فاکتور های سئو داخلی توجه کنید. سئو داخلی، پروسه بهینه سازی هر صفحه از سایت برای هر کلمه کلیدی هدف است. با بهینه سازی محتوا روی کلمه کلیدی خاص، شما به موتور های جستجو می فهمانید که صفحه درباره چیست و چه هدفی را به دنبال دارد.
برای هر صفحه از سایت تنها یک کلمه کلیدی اختصاص دهید. (هیچوقت به یک صفحه از سایت بیشتر از یک کلمه کلیدی اختصاص ندهید. در این صورت موتورهای جستجو گیج می شوند و اصطلاح cannibalization رخ می دهد.)
از یک چک لیست سئو داخلی برای بهینه سازی صفحات استفاده کنید. مطمئن شوید که هیچ موردی از بهینه سازی را فراموش نکردید.
9.داده های ساخت یافته ( Structured Data )
یکی دیگر از راه هایی که به موتورهای جستجو می فهمانیم صفحه ما درباره چی هست، استفاده درست از داده های ساخت یافته است. این داده ها همان میکروداده هایی هستند که به بکند یا قسمت کد سایت اضافه می شوند و به موتورهای جستجو اعلام می کنند که صفحات درباره چی هستند. داده های ساخت یافته یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو است. بخاطر این که به طور واضح به موتورهای جستجو می گوید که صفحه درباره چه چیزی است.
10.بک لینک
بک لینک ها سیگنال هایی هستند که به موتورهای جستجو اعلام می کنند، سایت و صفحات سایت درباره چیست. تعداد و نوع لینک های اشاره شده به سایت جز فاکتورهای سئو خارجی هستند و اهمیت زیادی برای رتبه بندی در موتورهای جستجو دارند.
بعد از محتوا، معمولا بک لینک ها دومین فاکتور مهم رتبه بندی و سئو به حساب می آیند. اگر تصمیم دارید سایتتان رتبه خوبی بگیرد، باید یک نقشه برای ساخت بک لینک های با کیفیت بالا طراحی و از یک استراتژی قوی پیروی کنید.
11.سن دامنه
فاکتور آخر که شاید غیرقابل کنترل بنظر رسد، اما بسیار مهم است. اگر یک برند یا سایت جدید راه اندازی کردید، بدانید که به زمان نیاز دارید. اگر سئو درست برای سایت خود در دست دارید، با کمی صبر و تلاش رتبه نتایج بهبود می یابد. اما انتظار نداشته باشید این اتفاق سریع بیوفتد و بعد از یک ماه در نتایج جستجو ظاهر شوید.
12. حضور در لیست کسب و کارها
موتورهای جستجو برای بخشیدن رتبه به سایت ها به دنبال برندهای معتبر می روند. هر چه سایت اعتماد بیشتری داشته باشد، رتبه بهتری کسب می کند. برای رسیدن به اعتبار، باید نشانه های کسب و کار در فضای مجازی بیشتر شود. برای افزایش نشانه ها می توانید از ترفندهای زیر استفاده کنید:
- اکانت Google My Business page بسازید.
- نام برند در سایت های معرفی کننده کسب و کارها ثبت کنید.
- از ثبت کردن نام، آدرس و شماره تلفن برند غافل نشوید.
سخن پایانی
بی تردید با پیروی از 12 فاکتور مهم رتبه بندی سئو به جایگاه برتر صفحه جستجو می رسید. این فاکتورهای اصلی، بیشتر از دیگر فاکتورها روی مبحث سئو تاثیر می گذارند و هر چه تمرکز روی آن ها بیشتر باشد، دسترسی به رتبه های برتر سریع تر اتفاق می افتد. البته موضوع کسب و کار و درصد رقابت در آن بسیار تاثیرگذار است و فعالیت در کسب و کارهای دارای رقابت سنگین، نیاز به زمان و دقت بیشتری است.