12 فاکتور مهم رتبه بندی سئو
بیشتر از 200 فاکتور رتبه بندی سئو که موتور های جستوجو رو برای تعیین این که کدوم سایت های باید تو نتایج جستوجو قرار بگیرن و چجوری رتبه بندی بشن کمک کنه وجود داره. اگه شما هم میخواین که سایتتون رتبه های بالای نتایج رتبه بندی رو داشته باشه، باید محتوای سایتتون رو طبق این فاکتور ها بهینه سازی کنید.
مهمترین فاکتور های رتبه بندی سئو
خبر خوب اینه که همه این +200 فاکتور از نظر اهمیت یکسان نیستن. بعضی از فاکتور ها مهمتر از بقیه هستن. با توجه به استراتژی سئویی که دارین، توجه زیادی رو باید به این 12 فاکتور که مهمترین فاکتور ها هستن داشته باشین.
قبل از این که بخوایم وارد موضوع فاکتور های رتبه بندی مهم سئو بشیم، مهمه که یادمون باشه این فاکتور ها میتونن تغییر پیدا کنن.
موتور های جستوجو و الگوریتم های رتبه بندی گوگل دائما در حال تغییر هستن. اهمیت بعضی از فاکتور ها بیشتر یا کمتر میشه یا بعضی ها هم کلا پاک میشن. مهمه که همیشه توی فاکتور های رتبه بندی به روز باشین و به طور مرتب از ابزار های سئو برای اسکن سایت و این که مطمئن بشین روند رو به رشد رو ادامه میدین استفاده کنین.
حالا ببینیم چجوری میتونیم سئو و جایگاه توی رتبه بندی رو با این 12 فاکتور میتونیم بهبود بدیم.
12 فاکتور رتبه بندی مهم سئو
این 12 فاکتور تو لیست زیر براتون نوشته شده.
- امنیت سایت
- خزش ( Crawl )
- بهینه بودن در موبایل ( Mobile-Frindliness )
- سرعت لود صفحه
- تعامل با کاربر
- محتوای با کیفیت
- انتخاب کلمات کلیدی صحیح
- محتوای بهینه شده
- داده های ساخت یافته ( Structured Data )
- لیست کردن بیزینس های همسان
- بک لینک
- سن دامنه
-
امنیت سایت
سال 2014، گوگل اعلام کرد که امنیت سایت یکی از فاکتور های رتبه بندیه. حالا این یکی از مهم ترین فاکتور های رتبه بندی گوگل حساب میشه. منظور از امنیت سایت، استفاده از رمزگذاری های HTTPS هست. سایت های که HTTPS هستن گواهیه SSL دارن که یک ارتباط امن بین وبسایت و کاربرانش ایجاد میکنه.
موتور های جستوجو میخوان کاربران رو به سمت سایت های ایمن هدایت کنن و وجود HTTPS به اون ها نشون میده که این سایت ایمنه. اگه سایتتون با HTTPS شروع نشه و HTTP باشه، نشون میده که سایت شما امن نیست و شما باید گواهی SSL برای سایت بگیرید.
-
خزش ( Crawl )
موتور های جستوجو اگه سایتی روم پیدا نکنن نمیتونن رتبه ای بهش بدن. به همین دلیله که خزش سایت یکی از مهم ترین فاکتور های رتبه بندی سئو هست. قابلیت خزش سایت به موتور های جستوجو اجازه میده که یک سایت رو اسکن کنن و محتوای اون رو ببینن و حالا میتونن تعیین کنن که صفحه درباره چیه و چجوری باید رتبه بندی بشه.
اگه میخواین گوگل به سایتتون رتبه بده، کاری کنین که موتور های جستوجو به خوبی سایتتون رو خزش کنن:
- یک نقشه سایت یا Sitemap ثبت کنین.
- وضعیت ایندکس سایتتون رو توی سرچ کنسول گوگل برای دیدن تعداد صفحاتی که گوگل توی سایتتون خزش کرده چک کنین.
- از فایل txt برای این که به موتور های جستوجو بگین که به کدوم صفحه ها دسترسی داشته باشن و کدوم صفحه ها رو نادیده بگیرن به خوبی استفاده کنین.
-
بهینه بودن در موبایل ( Mobile-Frindliness )
بهینه بودن در موبایل به این معنیه که سایتتون چجوری دیده و میشه و عمل میکنه وقتی کسی از موبایل استفاده کنه. سایت هایی که در موبایل بهینه هستن، با یک طراحی ریسپانسیو و خوب که محتوا رو توی هر رزولوشنی به خوبی نشون بده تجربه خوبی برای کاربر دارن. به این خاطر که بیشتر جستوجو ها طبق آمار توی موبایل ها انجام میشه، بهینه بودن در موبایل هم برای موتور های جستوجو و هم برای کاربر اهمیت زیادی داره.
برای این که ببینید سایتتون بهینه هست یا نه میتونین توی Google’s Mobile-Friendly Test سایتتون رو چک کنید. این سایت هر مشکلی که سایت شما توی نسخه موبایل داشته باشه رو توی قالب گزارش بهتون میده.
-
سرعت لود صفحه
یکی دیگه از فاکتور های رتبه بندی که مرتبط با تجربه کاربره سرعت لود صفحه هست. سایت هایی که سرعت لود پایینی دارن تجربه کاربری بدی هم دارن. موتور های جستوجو میدونن که مردم میخوان جوابشون رو تو سریع ترین زمان ممکن پیدا کنن و بخاطر همین سایت هایی که سرعت بارگذاری بیشتری رو دارن نشون میدن. این موضوع حتی برای نسخه موبایل هم صدق میکنه.
برای این که مطمئن شین سرعت سایتتون بالاس، از یک سایت تست سرعت استفاده کنید. میتونین از سایت الکسا یا Page Speed Insights tool گوگل استفاده کنید.
اگه سایتتون کنده، با راه هایی مثل بهینه سازی تصاویر، فشرده سازی فایل ها، کم کردن تعداد ریدایرکت ها و… تلاش کنید که سرعت سایتتون رو بهبود بدین.
-
تعامل با کاربر
موتور های جستوجو برای این که تعیین کنه کدوم صفحه ها توی نتایج جستوجو رتبشون بهبود پیدا کنه، به رفتار کاربران نگاه میکنه. اون ها رفتار کاربران با نتایج جستوجو رو برای این که تعیین کنن کدوم صفحه ها بهتره و برای جستوجو ها مفیده تره میسنجن. فاکتور های تعمل کاربر:
- CTR: درصدی از کاربران که وقتی سایت رو توی موتور های جستوجو میبینن روی لینک کلیک میکنن.
- زمان موندن تو سایت: مقدار زمانی که یک نفر توی یک صفحه از سایت میگذرونه.
- بونس ریت ( Bounce Rate ): درصدی از کاربران که وقتی صفحه ای از سایت رو باز میکنن به سرعت از سایت خارج میشن. ( به این معنی که چیزی که می خواستن رو پیدا نکردن ).
این معیار ها به موتور های جستوجو برای تعیین نتایج با ارزش برای کاربر کمک میکنن.
- از طراحی سایت و گرافیک های با کیفیت استفاده کنید.
- از لینک سازی داخلی برای کمک کردن به کاربر برای جستوجو تو سایت استفاده کنید.
- محتوای سایتتون رو بهینه کنید.
-
محتوای با کیفیت
یکی دیگه از راه هایی که تعامل با کاربر رو افزایش میده و مورد توجه موتور های جستوجو هست، انتشار محتوای با کیفیت تو وبسایتتون هست. محتوا یکی از مهم ترین فاکتور های رتبه بندی و سئو هست. موتور های جستوجو تا جایی که امکان داره میخوان بهترین نتایج رو به کاربران نشون بدن، پس رتبه های بالا رو به سایت هایی میدن که بهترین و کامل ترین محتوا رو داشته باشن.
-
انتخاب کلمات کلیدی صحیح
کورکورانه محتوا تولید نکنید. محتوای سایتتون رو با تمرکز روی کلمات کلیدی حدفتون تولید کنید و مطالب و پست های سایت رو حول محور همون کلمات بنویسید.
- کلمات کلیدی بلند رو هدف قرار بدید: به خاطر محبوبیت جستوجوی صوتی که بیشتر هم داره میشه، بیشتر مردم عبارات و سوالات طولانی رو جستوجو میکنن.
- نیت جست و جو کلمه کلیدی رو درک کنید: نیت جستوجو همون دلیلیه که کسی بخاطرش جستوجو میکنه. گوگل صفحاتی که دارای محتوای جامع و کامل درباره کلمه کلیدی دارن و روی تمامی مفاهیم اون کار کردن رو به سرعت رتبشون رو بهبود میده، پس سعی کنید روی تمامی مفاهیم یک کلمه کلیدی توی محتواتون به طور کامل کار کنید.
- روی کلمات کلیدی که رقابت کمتری دارن کار کنید: بعضی از کلمات کلماتی رقابتی زیادی دارن و رتبه گرفتن توی اونها خیلی سخته. روی کلماتی کار کنین که رقبای شما کمتر روی اونها کار کردن و میتونین راحت تر توی اون کلمه ها رتبه بگیرید. این کاررو میتونید با ابزار سایت الکسا انجام بدید که یک نمونه مثال رو تو تصویر زیر براتون گذاشتیم:
-
محتوای بهینه شده
برای جذب کردن موتور های جستوجو به محتوای خودتون، باید به فاکتور های سئو داخلی توجه کنید. سئو داخلی، پروسه بهینه سازی هر صفحه منحصر به فرد سایتتون برای هر کلمه کلیدی هدف هست. با بهینه سازی محتواتون روی کلمه کلیدی خاص، شما به موتور های جستوجو میگین که اون صفحه درباره چیه و کجا باید رتبه بگیره.
به هرصفحه از سایتتون فقط یک کلمه کلیدی اختصاص بدین. ( هیچوقت به یک صفحه از سایتتون بیشتر از یک کلمه کلیدی اختصاص ندین که در این صورت موتور های جستوجو گیج میشن و به اصطلاح cannibalization رخ میده).
از یک چک لیست سئو داخلی برای بهینه سازی صفحه سایتتون استفاده کنید و بعد مطمئن شید که هیچ موردی از بهینه سازی رو فراموش نکردید.
-
داده های ساخت یافته ( Structured Data )
یکی دیگه از راه هایی که به موتور های جستوجو بگیم صفحه ما درباره چی هست، استفاده درست از داده های ساخت یافته هست.
این داده ها میکروداده هایی هستن که به بکند یا قسمت کد سایت اضافه میشن و به موتور های جستوجو اعلام می کنن که صفحات درباره چی هستن. داده های ساخت یافته یکی از مهم ترین فاکتور های سئو هست بخاطر این که به طور واضح به موتور های جستوجو میگن که صفحه درباره چه چیزی هست.
-
بک لینک
بک لینک ها سیگنال های دیگه ای هستن که موتور های جستوجو اعلام میکنن سایت و صفحات سایت درباره چی هستن. تعداد و کیفیت لینک هایی که به سایت شما اشاره میکنن، فاکتور های سئو خارجی هستن و اهمیت زیادی برای رتبه بندی در موتور های جست و جو دارن
بعد از محتوا، معمولا بک لینک ها دومین فاکتور مهم رتبه بندی و سئو هستن. اگه میخواین سایتتون رتبه خوبی بگیره، باید یک نقشه برای ساخت بک لینک های با کیفیت بالا برای سایتتون و یک استراتژی قوی تنظیم کنید.
-
سن دامنه
فاکتور آخر که شاید چیزی نباشه که شما بتونید کنترل کنید ولی مهمه. سن دامنه یا سن وبسایتتون معمولا یکی از فاکتور های رتبه بندی حساب میشه.
پس اگه شما یک برند یا سایت جدید رو راه اندازی کردید بدونید که زمان میبره تا سئو روی سایتتون اثر بذاره. با گذشت زمان و سئو درست روی سایتتون رتبه شما شما تو نتایج جستوجو بهتر میشه ولی انتظار نداشته باشین این اتفاق سریع بیوفته.