سئو داخلی (On page SEO) چیست؟
همانطور که میدانید امروزه، بسیاری از امور از طریق سایت و فضای آنلاین انجام میشود. به همین دلیل این فضای خاص توجه بسیاری از متخصصین را به خود جلب کرده است. افراد زیادی که در این زمینه مهارت دارند تلاش میکنند تا اهرم هایی که میتواند باعث پیشرفت سایت شوند را پیدا کنند. یکی از مواردی که تا حدودی باعث پیشرفت سایت ها در این زمینه شده است، پیوندهای داخلی و یا سئو داخلی می باشد. با توجه به همین موضوع در این مقاله شما را با مضمون “سئو داخلی چیست؟” بیشتر آشنا میکنیم!
بهبود سئو داخلی
یکی از موارد بسیار مهم در زمینه سئو داخلی، لینک گذاری محتواست. شما به عنوان متخصص سئو باید قبل از اینکه محتوا را رتبه کنید، برای آن لینک تعیین کنید.یکی از عوامی که میتواند در نحوه بارگذاری و بالا آمدن سایت شما در گوگل تاثیرگذار باشد، دادن پیوند به صفحات وب است. لینک های داخلی که شما برای صفحات خود تعیین میکنید، باعث ایجاد ارتباط بین محتواها شده و به گول این اجازه را میدهد که ایده هایی برای ساختار وب پیدا کنید.
با وجود لینک های داخلی، سایت شما دارای پیوستگی و نظم میشود. نظم موجود در صفحات به شما میکند تا بتوانید پست و محتواهایی با ارزش بالاتر نسبت به سایر صفحات موجود ارائه دهید. با توجه به این توضیحات لینک های داخلی جزء عوامل موثر در سئو داخلی سایت هستند.
تعریف سئو داخلی و لینک سازی داخلی
به هر نوع پیوندی بین صفحه ی شما و سایر صفحات موجود در وب سایت اصلی، پیوند و یا لینک داخلی گفته میشود. اکثریت موارد این لینک ها به کاربران و موتورهای جستوجو کمک میکند تا به سایر صفحات دسترسی داشته باشند. همچنین این پیوند به کاربرانی که وارد صفحهی شما میوند اجازه میدهد که محتوای مورد نظر خود را از طریق سایر صفحات و پیوندها براحتی پیدا کنند. البته باید بدانید که اگر صفحات شما فاقد لینک های داخلی باشد، موتورهای جستجو به هیچ عنوان صفحات را بازبینی نمیکنند.
سئو داخلی به هر کار مربوط به بهینه سازی که درون سایتا انجام میدین میگن ساختن پیوند بین پیج های مختلف یک سایت (internal links) یا نوشتن یک محتنوای بهینه شده یا بروز رسانی محتوایی و متاتگ ها (title and description tags) و … همگی از مثال های آن پیج سئو (On-Page SEO) هستند
برای شروع کار باید بدانید که چندین نوع لینک داخلی در سئو تعریف شده است.
لینک سازی داخلی
برای سئو داخلی سایت میتوان از پیوندهای داخلی اصلی، فید پست و سایر پیوندهای که خود شما اضافه میکنید نیز برای بهبود سایت استفاده کرد. به مجموعه ای از این پیوندها، پیوندهای متنی گفته میشود. این پیوندها میتوانند کاربران شما را به سایر محتوای موجود در سایت مرتبط سازند.
اینکه شما به عنوان طراح سایت با جمله ی”سئو داخلی چیست؟” آشنایی داشته باشید، میتواند باعث عملکرد بهتر پیوندهای داخلی شود. جالب است بدانید که لینک های داخلی در سئو سایت نقش بسیار کلی را ایفا میکنند. لینک ها به موتورهای جستجو این امکان را میدهند که به محتوای موجود در سایت دسترسی داشته باشند و ارزش محتوا را از این طریق تعیین نمایند.
توجه داشته باشید که هر چقدر تعداد لینک های داخلی موجود در صفحه بیشتر باشد، موتورهای جستجو ارزش بیشتری برای صفحه قائل خواهند بود. به همین دلیل لینک داخلی خوب در سئو داخلی سایت شما بسیار موثر خواهد بود.
تفاوت لینک داخلی و خارجی در تعریف سئو داخلی
تمامی وب سایت های موجود در اینترنت از لینک های خارجی و داخلی برای سئو بهتر سایت خود استفاده میکنند. اما عملکرد پیوندهای داخلی و خارجی با یکدیگر متفاوت است. لینکهای داخلی صفحات و محتوای سایت شما را به یکدیگر مرتبط میکند. اما لینک خارجی سایت شما را به سایر سایت ها ارتباط میدهد.
اینکه لینک ها موجود در صفحه چه اهمیتی برای گوگل دارند، سوالی است که ذهن بسیاری از افراد را به خود درگیر کرده است. گوگل از طریق این لینکها به رتبه بندی محتوا و سایر صفحات موجود در وب سایت دسترسی پیدا میکند. هر چقدر تعداد لینکهایی که یک محتوا یا صفحه دریافت کند بیشتر باشد، از نظر گوگل محتوایی با ارزش تر خواهد بود. این موضوع هم دربارهی پیوندهای خارجی صدق میکند و هم پیوندهای خارجی.
به صورت کلی پیوند داخلی می تواند صفحات شما را از طریق سئو داخلی کنترل نماید. به همین دلیل آشنایی با تعریف سئو داخلی برای طراح سایت بسیار مهم است. شما به عنوان طراح سایت با استفاده از لینکهای داخلی مراجعه کنندگان را به سایر صفحات سایت راهنمایی خواهید کرد.
رابطه بین محتوا و سئو داخلی
اغلب گوگل با استفاده از دنبال کردن لینکهای داخلی و خارجی و از طریق ربات گوگل، وب سایت را پیگیری میکند. ربات گوگل از طریق ایجاد ارتباط با اولین لینک موجود در صفحه و دنبال کردن آن به سایر صفحات و لینک های موجود در سایت دسترسی پیدا میکند. ربات گوگل از این طریق متوجه میزان ارزش هر یک از صفحات موجود در سایت شما خواهد شد.
به عنوان مثال ما با اضافه کردن جملاتی مانند سئو داخلی چیست و یا تعریف سئو داخلی به این محتوا، پیوندهایی با سایر صفحات ایجاد میکنیم. گوگل با پیدا کردن این پیوندها، صفحه ی ما را با سایر صفحات که با این موضوع ارتباط دارند مرتبط میسازد.
راه اندازی سلسله روابط برای لینک سازی و سئو داخلی
ممکن است شما هم به عنوان فردی مبتدی ندانید که کاربرد سئو on page چیست؟ اما باید آگاه باشید که هر سایتی برای پیشرفت و بالا آمدن در گوگل به بهینه سازی و پیشرفت نیاز دارد. به همین دلیل ارزیابی و بهینه سازی لینک های داخلی برای سئوی داخلی بسیار اهمیت دارد. با اضافه کردن لینک داخلی به صفحات گوگل متوجه موارد زیر خواهد شد:
- ارتباط صفحه ی شما با سایر صفحات
- اطلاعات مشترک بین صفحات شما
- محتوای موجود از چه ارزشی برخوردار است
اما برای اینکه این لین سازی در سایت به خوبی انجام بگیرد، باید به برخی نکات توجه ویژهای داشت. برای آشنایی بیشتر با سئو on page موارد زیر را مطالعه کنید:
- برای سایت خود ساختاری ویژه تعیین کنید
شما به عنوان طراح اصلی سایت، باید به سایت خود همانند یک مثلث نگاه کنید. در نوک این مثلث شما با تمام ایدههایتان قرار گرفتهاید. در بخشهای پایینی به ترتیب صفحات اصلی، پست ها و صفحات فرعی قرار گرفتهاند. اگر بتوانید این اصول را در طراحی ابتدایی رعایت کنید، فهرست سایت این ساختار را به مخاطب انتقال میدهد.
- تعیین محتوای اصلی و با ارزش
شما باید مهمترین و باارزشترین محتوای موجود را برای خود تعیین نمایید. محتوایی که به عنوان با ارزش ترین محتوا تعیین میشود، در واقع محتوایی است که هستهی اصلی کار محسوب میشود.مخاطب شما در اولین برخورد با سایت، این محتوا را مشاهده میکند. اما برای بازخورد بهتر لازم است که گوگل نیز با این محتوا آشنا شود. ما برای این کار میتوانیم از لینک سازی داخلی استفاده کنیم.
- ایجاد لینکهای متنی
اغلب برای ارتقای سئو داخلی سایت، مقالات با دسته بندی های متفاوتی نوشته میشوند. برای اینکه این ارتقا به خوبی انجام بگیرد، باید بین همهی مقالات نوعی پیوند ایجاد کنیم. این موضوع به گوگل اطلاع میدهد که تمام مقالات با یک مضمون نوشته شدهاند. برای اینکه نتیجه بهتری در این زمینه دریافت کنید، بهتر است از تمام موضوعات فرعی موجود در صفحه به محتوای اصلی لینک بزنید.
- ایجاد پیوند بین صفحات
اگر داخل سایت از صفحات پی در پی استفاده کرده اید، بهتر است که از صفحه ی اصلی به تمام زیر صفحات و بالعکس لینک ایجاد نمایید. همچنین برای سئو داخلی بهتر صفحه میتوانید از صفحههای سایت خود با سایر صفحات مرتبط نیز لینک بزنید. این نوع اتصالات باید با رعایت تمام اصول و قوانین برقرار شود.
- استفاده از لینک های انتقال دهنده در صفحه
شما علاوه برا اضافه کردن پست و صفحات مرتبط به محتوای خود، میتوانید از لینکهایی برای ارتباط با محتوای مبدا نیز استفاده کنید. این کار باعث میشود که محتوای مربوط به کسب و کار شما نیز دیده شود. این موضوع باعث افزایش قدرت سئو داخلی صفحهی شما از نظر گوگل میشود.
اهمیت سئو on page در چیست؟
همانطور که در قسمت های قبلی گفتیم آشنایی با تعریف سئو داخلی و اینکه سئو داخلی چیست، میتواند در بالا رفتن سایت و بهبود عملکرد آن در فضای گوگل بسیار موثر باشد. ایجاد ارتباط بین مقالات و لینک دادن به آنها کار بسیار آسانی نخواهد بود. این اتفاق در سایتهایی که چندین محتوا با مضمونهای متفاوت دارد دشوار تر نیز خواهد بود.
به عبارت دیگر سئو on page یا سئو درون صفحه ای، وسیله ای برای بهینه سازی وب سایت به حساب می آید. این موضوع در ترافیک موجود در صفحه گوگل نیز تاثیر گذار خواهد بود. بهینه سازی صفحه به سایت شما برای بالا رفتن رتبه کمک زیادی خواهد کرد.
جمع بندی
تمام مطالب که در این مقاله و محتوا برای شما گفته شد، تا حدودی برای شروع کار و بالا بردن اطلاعات شما در زمینه سئو داخلی کافی خواهد بود. شما با استفاده از رعایت کردن موارد گفته شده میتوانید ارزش صفحهی خود در گوگل را تا حدودی بالا برده و بهینه سازی آن کمک کنید. با این اتفاق شما کاربران و بازدیدکنندگان بیشتری را از صفحهی گوگل دریافت میکنید.
سوالات متداول درباره سئو داخلی
سئوی داخلی شامل چه اقداماتی است؟
سئوی داخلی شامل هر کاری است که میتوانید به صورت داخلی برای افزایش رتبه خود انجام دهید، از جمله بهینه سازی کلمات کلیدی، توضیحات متا، برچسبهای عنوان، متن جایگزین و ساختار وب سایت. سئو خارجی همه کارهایی است که در خارج از وب سایت شما اتفاق می افتد و بر رتبه سایت شما تأثیر میگذارد.
سئو داخلی چیست و چگونه کار می کند؟
سئوی داخلی به بهینه سازی صفحات وب برای بهبود رتبه بندی موتورهای جستجوی وب سایت و کسب ترافیک ارگانیک اشاره دارد. علاوه بر انتشار محتوای مرتبط و با کیفیت بالا، سئوی داخلی شامل بهینه سازی سرفصلها، تگ های HTML (عنوان، متا، و هدر) و تصاویر شما می شود.
5 فاکتور برتر سئوی صفحه کدامند؟
- تحقیق کلمات کلیدی
- بهینه سازی URL
- متا تگها
- برچسبها یا تگهای هدر
- بهینه سازی محتوا