هر آن چه که درباره گوگل پنالتی باید بدانید
برای چند لحظه یک زمین بازی را تصور کنید. زمینی که مهره های تشکیل دهنده آن تعدادی بازیکن و یک داور است. بازیکنانی که هدفی جز بردن این بازی ندارند. آن ها برای بردن در این میدان، دو راه پیش رو دارند. یا طبق اصول بازی پیش خواهند رفت، و یا به قیمت زیر پا گذاشتن قوانین بازی، شانس خود را برای برد امتحان می کنند. حال تصور کنید این نقض قانون از چشمان تیزبین داور دور نماند. نتیجه چه خواهد بود؟ جواب تنها یک کلمه است. جریمه!
خوب حال بیایید اسم این مهره ها را کمی تغییر دهیم. ما به عنوان یک وبمستر بازیکن این میدان باشیم و گوگل هم آن داور تیزبین. رسیدن به صفحات اول و کسب رتبه بالاتر در جستجوی گوگل، به معنای برد در این میدان باشد. اما راه درست و اصولی برای کسب چنین نتیجه ای چیست؟
بدون شک آن چه که ما را به صفحات اول خواهد رساند، تلاش برای بهینه سازی و پیشروی بر مبنای اصول سئو است. راهی که احتمالاً کمی زمان بر و پر هزینه خواهد بود. اما قطعاً این تنها راه نیست. راه های میان بری هم وجود دارد که اگرچه زمان و هزینه کمتری خواهد برد، اما خلاف راه های معمول و اصول صحیح رسیدن به رتبه های برتر جستجو است. راهی که در نهایت به گوگل پنالتی (Google Penalty) و یا همان جریمه گوگل ختم خواهد شد!
اما گوگل پنالتی چیست؟ مواجه شدن با مجازات گوگل چه تبعاتی برای وبسایت شما و جایگاه آن در گوگل خواهد داشت؟
این سؤالاتی است که همراه شما به پاسخ آن خواهیم رسید.
گوگل پنالتی چیست (what is google penalty)
همان طور که گفته شد مجازات گوگل بسیار شبیه به آن کارت قرمزی است که یک بازیکن در صورت تخلف از قوانین بازی، با آن مواجه خواهد شد. ماهیت وجود پنالتی گوگل هم، نظارت و مجازات وبسایت هایی است که نه از راه اصولی، بلکه به دنبال تاکتیکی خارج از قاعده، جهت رسیدن به صفحات اول گوگل هستند. این تاکتیک می تواند استفاده از “سئو کاملاً سیاه” باشد. البته گاه بروزرسانی الگوریتم های گوگل هم می تواند یک وبسایت را با گوگل پنالتی روبرو کند. این مجازات می تواند تأثیر قابل توجهی در عملکرد سایت در نتایج جستجو داشته و حتی بعضاً فراتر از آن، سایت را با افت چشمگیری روبرو کند. افتی یکباره که می تواند برای خرده فروشان فضای آنلاین، نتایجی فاجعه بار به دنبال داشته باشد. زیرا با این اقدام گوگل، امکان جستجو و خرید تمام و یا بخشی از محصول شما به وسیله بازدیدکنندگان از میان خواهد رفت.
اعمال مجازات گوگل، به این معناست که احتمالاً اثری از وبسایت شما در نتایج جستجو باقی نخواهد ماند. کاهش شدید رتبه سایت در کلمات کلیدی که روی آن برنامه ریزی کرده اید نیز از دیگر تبعاتی است که با آن روبرو خواهید شد.به این ترتیب وبسایت شما از دید مخاطب هدف ناپدید می شود، که نتیجه آن کاهش شدید میزان بازدید و همچنین درآمد شما خواهد بود. پس اگر به طور ناگهانی با کاهش بازدید و رتبه بندی روبرو شدید، به احتمال زیاد شما به دام جریمه گوگل افتاده اید. باید بدانید رها شدن از بند این مجازات ویرانگر، چندان کار راحتی نخواهد بود!
اما فکر می کنید هدف گوگل از در نظر گرفتن پنالتی گوگل چیست؟ در صورت مواجهه با پنالتی گوگل چه مجازات هایی در انتظار شماست؟ چه تفاوتی میان الگوریتم گوگل و مجازات گوگل وجود دارد؟
بررسی تفاوت پنالتی گوگل با الگوریتم
آن چه که باید درباره مجازات گوگل بدانید، تفاوت آن با الگوریتم هایی مانند “الگوریتم پنگوئن“، “الگوریتم پاندا” و “الگوریتم گورخر” است. گوگل عموماً به دو شکل وبسایت های متخلف را مجازات خواهد کرد.
اول به وسیله شناسائی مشکلات وبسایت و اقدام توسط تیم اسپم گوگل که متشکل از تعدادی نیروی انسانی است. این تیم به صورت دستی و به واسطه الگوریتم های گوگل به بررسی و رتبه بندی وبسیات ها می پردازد.
دوم افت وبسایت در رتبه بندی، به صورت خودکار، به جهت بروزرسانی که در الگوریتم های گوگل صورت می گیرد. این الگوریتم ها به تطابق وبسایت ها با استانداردهای کیفی خود پرداخته و می تواند عاملی برای رشد و یا افت یک وبسایت باشند. پس عدم تطابق عملکرد وبسایت با این الگوریتم ها، نتایجی مشابه با گوگل پنالتی را در بر خواهد داشت. نتایجی مانند کاهش و از دست دادن ترافیک بازدید که بی شباهت به پنالتی گوگل نیست.
اما آن چه که مهم است، ارزیابی این مسئله است که آیا افت وبسایت شما در اثر یک مجازات دستی به وقوع پیوسته و یا تحت تأثیر نظارت های الگوریتم های گوگل قرار گرفته است. تشخیص این تفاوت می تواند تعیین کننده استراتژی وبسایت مورد نظر برای رفع این مشکل باشد.
هنگامی که یک وبسایت تحت تأثیر جریمه گوگل و یا پنالتی قرار گرفته باشد گزارشی از این عملکرد در گوگل سرچ کنسول مشاهده خواهد شد. اگر گوگل مؤفق به اثبات تخلف صورت گرفته شود، درخواستی مبنی بر بازبینی و تجدیدنظر از سوی وبسایت به گوگل ارسال خواهد شد. اما اگر افت وبسایت در اثر ارزیابی الگوریتم ها صورت گرفته باشد شما امکان درخواست تجدیدنظر را نخواهید داشت.
دلیل دریافت مجازات گوگل چیست (Why do sites get a Google Penalty)
اولین اصل در گوگل، رضایت کاربران از این محیط است. ارائه نتایج مفید، هدفمند و کاربردی به کاربر، دقیقاً نتیجه ای است که گوگل برای مخاطبان خود در نظر دارد. حال تصور کنید یک وبسایت با سئو سیاه و ایجاد تغییر غیر اصولی در نتایج، به ارائه نتایجی غیر مفید به کاربر بپردازد. این یعنی آسیب به آن چه که هدف و خواسته گوگل بوده است. ایجاد یک تجربه منفی برای کاربر تنها چیزی است که گوگل با آن کنار نخواهد آمد و بی شک با آن برخورد خواهد کرد. برخوردی که نتیجه آن جریمه گوگل خواهد بود.
در حقیقت مجازات گوگل برآمده از الگوریتمی تکامل یافته است که به طور مداوم بروزرسانی می شود. گوگل پنالتی ابزاری برای خزیدن در وبسایت ها و نظارت و بازرسی محتوای آن ها به شمار می رود. این ابزار هرگونه بهینه سازی به دور از اصول سئو سفید را تشخیص داده و متناسب با تخلف، مجازات گوگل را اعمال خواهد کرد.
سؤال اینجاست که چه اشتباهاتی ما را گرفتار پنالتی گوگل خواهد کرد؟
کاربرد لینک های مخفی، استفاده از تبلیغ های خارج از حد طبیعی، سرعت پایین لود وبسایت، تبادل لینک بیش از اندازه و … همگی مواردی است که می تواند دلیلی برای گوگل پنالتی شدن سایت شما باشد.
در ادامه شما را با برخی از این موارد آشنا خواهیم کرد. همراه ما باشید.
• تبادل لینک نامناسب (Unnatural links to or from your website)
تبادل لینک در وبسایت ها امری معمول و طبیعی است. اما این زمانی تبدیل به امری دردسرساز خواهد شد که از چارچوب قوانین گوگل خارج شود. گاه برخی از متخصصین سئو برای پیشی گفتن از رقبا روی به تبادل لینک بی شمار و البته نامناسب می آورند. اینجاست که گوگل فعالیتی غیرطبیعی را تشخیص داده و آن را به عنوان نوعی دستکاری در نتایج جستجو تشخیص می دهد. با تشخیص نقض قوانین و طبقه بندی فعالیت های شما به عنوان یک فعالیت خارج از چارچوب، با در نظر گرفتن میزان خطای صورت گرفته، تحت تأثیر مجازات گوگل قرار خواهید گرفت.
پس برای جلوگیری از دریافت گوگل پنالتی، از تبادل پیوند بیش از اندازه، لینک و پیوند دادن به دامنه های غیر مرتبط با موضوع وبسایت و خرید و فروش لینک جداً خودداری نمایید.
• محتوای تکراری و بی کیفیت (Thin & Duplicate Content)
بدون شک خلق و تولید یک محتوای ارزشمند و یا به عبارتی یونیک، مهم ترین عامل برای جلوگیری از اعمال گوگل پنالتی است. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که بسیاری از وبسایت ها مرتکب می شوند استفاده از محتواهای تکراری یا به اصطلاح کپی پیست شده از وبسایت های دیگر است. عملی که به راحتی توسط الگوریتم های گوگل قابل تشخیص بوده و شما را گرفتار جریمه گوگل خواهد کرد. پس محتوایی تولید کنید که برای مخاطبان و کاربران ارزشمند و مفید بوده و نشان دهنده کیفیت محتوایی وبسایت شما باشد.
• بمباران کلمات کلیدی (Keyword Stuffing)
در گذشته یکی از راهکارهای متخصصین سئو در بهینه سازی وبسایت، پر کردن محتوای تولیدی، از کلمات کلیدی بود. استفاده بیش از حد و غیر طبیعی از کلمات کلیدی به طور نامناسب، که باعث ایجاد محتوایی بی کیفیت و بعضاً نامفهوم می شد. این از جمله مواردی است که می تواند عاملی برای تحریک الگوریتم پاندا گوگل باشد. در حقیقت این الگوریتم ها، به دنبال ارائه یک تجریه کاربری مثبت هستند و در صورت تشخیص فعالیت وبسایت بر خلاف این هدف، سریعاً وبسایت شما را تحت تأثیر خود قرار خواهند داد.
• مواجه شدن کاربر با خطای 404 (Error 404)
استفاده از لینک های داخلی در وبسایت، که نتیجه کلیک بر روی آن هدایت کاربر به صفحه ای خواهد بود که هیچگونه اطلاعات مفیدی به او نخواهد داد. روبرو شدن با خطای 404 نتیجه استفاده از چنین لینک هایی است. مشکلی که باعث ایجاد یک تجربه کاربری ناخوشایند خواهند شد و گوگل به شدت به چنین اتفاقی حساسیت نشان خواهد داد. مواجهه بیش از حد با این خطا می تواند یکی دیگر از عوامل دریافت پنالتی گوگل برای وبسایت شما باشد.
همیشه پای گوگل پنالتی وسط نیست!
به خاطر داشته باشید از دست دادن جایگاه و رتبه بندی گوگل همیشه لزوماً به معنای دریافت مجازات گوگل و یا همان گوگل پنالتی نیست. در این بازار پر رقیب، و بروزرسانی و تغییر مداوم شیوه های رتبه بندی، از دست دادن جایگاه در نتایج جستجو چندان دور از انتظار نیست. گاه درست در زمانی که فکر می کنید گرفتار مجازات گوگل شده اید ممکن است تنها به یک استراتژی مناسب تر در بهینه سازی وبسایت خود نیاز داشته باشید.
پس پیروی از دستورالعمل های گوگل و برنامه ریزی یک استراتژی سئو، منطبق با اصول و قوانین را اولویت خود قرار دهید!
سلام چجوری متوجه بشیم که گوگل مارو پنالتی کرده؟
سلام بهنام جان
از طریق Manual actions سرچ کنسول میتونید متوجه اخطارهای گوگل بشید
مطلب مفیدی بود ممنون
خیلی ممنون از شما
سلام مرسی بابت مطالب خوبتون . فقط اخطاری چیزی برامون میاد ببینیم سایتمون پنالتی شده یا نه ؟
سلام وقت بخیر خواهش میکنم نظر لطف شماست … قبلا تو ابزار سرچ کنسول قسمت manual action براتون اخطار میومد.. ولی الان معمولا دیگه اخطار نمیده و شمارو حذف میکنه