الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست و چگونه عمل می کند؟
گوگل، الگوریتم جدیدی به نام مرغ مگس خوار رونمایی کرده است، کار این الگوریتم مرتب کردن اطلاعات هنگام جستجو کاربران است. پیش از این، الگوریتم نتایج جستجو جور دیگری کار می کرد و بر مبنای کلمات کلیدی صفحات برتر انتخاب می شد. اما گوگل کم کم متوجه کاهش کیفیت محتواها شد و برای جلوگیری از آن، الگوریتم مرغ مگس خوار را وارد میدان کرد. این الگوریتم به خوبی توانسته است رضایت کاربران را جلب کند و با دقت و ظرافت بهترین سایت ها را تشخیص دهد.
الگوریتم مرغ مگس خوار بر پایه گراف دانش گوگل تلاش می کند تا بهترین نتایج مرتبط با درخواست کاربران را ارائه دهد. اگرچه هنوز مبنا اصلی تولید محتوا باکیفیت است، اما دیگر خبری از ایندکس مقالات از روی کلمات کلیدی نخواهد بود. این الگوریتم به کمک گراف دانش و جستجوی معنایی کار می کند و تاثیر زیادی روی بهبود سئو سایت دارد.
الگوریتم مرغ مگس خوار چیست؟ شروع فصل جدید گوگل …
قبل از بررسی این که الگوریتم مرغ مگس خوار چیست و دقیقا چه کار می کند، خوب است با دلیل نام گذاری آن آشنا شوید. مرغ مگس خوار یکی از کوچک ترین و زبل ترین پرنده های جهان است که جثه بسیار کوچکی دارد و بسیار سریع پرواز می کند. هنگامی که به پرواز درمی آید، با چشم نمی توان آن را تشخیص داد. اما او بسیار سریع هدف خود را می بیند و حرکت می کند.
الگوریتم گوگل نیز شباهت زیادی به این پرنده دارد و به کوچک ترین تغییرات در صفحه نتایج واکنش نشان می دهد. برای ارائه نتایج مفید، هیچ تاکیدی بر کلمات کلیدی ندارد و تنها روی زبان طبیعی متمرکز است. با جستجو معنای کلمات کلیدی و بررسی های فراوان، محتوای مفید را انتخاب می کند.
قبلا به محض جستجو در گوگل، با صفحات عجیب و غریب روبرو می شدیم که از نظر محتوایی هیچ فایده ای برای کاربر نداشت. یا ناگهان به سمت صفحات اسپمی هدایت می شدیم که با تبلیغات فراوان در صفحاتشان احساس کلافگی بهمان دست می داد. این دسته از سایت ها با لینک سازی های الکی و جا دادن تعداد بی شماری کلمه کلیدی، گوگل را دور می زدند و به صفحات برتر دسترسی پیدا می کردند. اما حال قضیه فرق می کند. آپدیت ها گوگل این دسته از سایت ها را کنار زدند و به بررسی محتواهای باکیفیت پرداختند.
شیوه پرواز الگوریتم مرغ مگس خوار
الگوریتم مرغ مگس خوار چگونه کار می کند؟ این الگوریتم به کمک کلمات و هم معنی آن ها کار خود را انجام می دهد. شاید برایتان نافهموم باشد، با یک مثال توضیح می دهیم:
هنگامی که جستجو می کنید “بهترین کافه تهران” الگوریتم سریعا شروع به کار می کند و کلمات در ارتباط با تهران و کافه را در نظر می گیرد. کلماتی مانند قهوه، کافی شاپ و محل های مختلف تهران. شما با یک جستجو می توانید به بهترین کافه ها در بخش های مختلف تهران دست یابید یا به نتیجه برسید برای عکاسی به کدام کافه ها بروید. بعد از سرچ لیستی از اسامی کافه ها روبرویتان قرار می گیرد.
چند سال پیش برای رسیدن به نتیجه دلخواه نیاز بود چندین بار به شکل های مختلف جستجو کنید، اما حال مرغ مگس خوار بسیار باهوش است و کار کاربران را راحت کرده است.
گراف دانش گوگل و ارتباط آن با پرنده زیرک
قبل از پیداش الگوریتم مرغ مگس خوار، گراف دانش کار خود را شروع کرده بود. هدف اصلی حضور آن، دسترسی به نتایج دقیق و مرتبط با کاربرد و مکان ها است. چنین اطلاعاتی از دنیا اینترنت و سایت های معتبر مانند ویکی پدیا و … بدست می آورد.
برای مثال، هنگامی که یک کلینیک زیبایی در تهران را سرچ می کنید، تنها آدرس کلینیک پیش رویتان قرار نمی گیرد، بلکه در سمت راست لوکیشین، خدمات ارائه شده، شماره تماس و … گنجانده شده است.
گاهی اوقات این اطلاعات برای شما کافی نیست. گوگل برای رفع این موضوع نیز قابلیت جستجوی معنایی را در نظر گرفته است.
جستجوی معنایی (Semantic search) چیست؟
به کمک این ابزار جستجو در دنیا وب فراتر می رود و پنجره جدیدی پیش رویتان قرار می گیرد. جستجوی معنایی روی معنا و مفهوم کلمات تمرکز دارد و براساس جستجوهای قبلی، محل زندگی و اطلاعات دیگر نتایج را ارائه می دهد.
اگر عبارتی را در دو مرورگر متفاوت انجام دهید کاملا متوجه تغییرات و تاثیر جستجوی معنایی می شوید. نتایج در مرورگری که همیشه از آن استفاده نسبت به نتایج مرورگری که هیچ شناختی از شما ندارد، کاملا متفاوت است. منظور از شناخت شما همان سوابق جستجو است که در بخش History مروگر قرار دارد.
تاثیر الگوریتم مرغ مگس خوار بر سئو سایت
الگوریتم مرغ مگس خوار بیشتر از هر چیزی به کاربران اهمیت می دهد و نظر آن ها را اولویت کار خود قرار داده است. زمانی که متوجه شود سایتی از نظر کاربران مورد توجه قرار دارد، آن را به نتایج بالاتر می رساند. برای رسیدن به این جایگاه، یک سری اطلاعات از رفتار کاربران ثبت می کند.
با رعایت حساسیت های این پرنده می توان برای بهبودی سئو سایت کاری انجام داد که در ادامه با این حساسیت ها آشنا می شوید:
1.شناسایی کلمات کلیدی مرتبط و عبارات توصیفی
از حالا به بعد، استفاده مداوم از کلمات کلیدی جایز نیست. به جای آن باید از مترادف ها و عبارات کلیدی مرتبط استفاده کرد. برای مثال، به جای برج میلاد، می توان از عبارت هم معنی مانند بلندترین برج کشور استفاده نمود. پس به جای این که عبارت کلیدی دائما تکرار شود، عبارات هم معنا را به جای آن قرار دهید.
همچنین استفاده از کلمات هم معنی به کسب رتبه برتر گوگل کمک می کند. از نظر این الگوریتم کلماتی همچون خرید و فروش، هدیه و کادو، شال و روسری مفهوم یکسانی دارد و بهتر است در مقالات از هر دو استفاده شود.
2.ترغیب کاربر برای حضور بیشتر
برخی ویژگی ها مانند جدول، نمودار، استفاده از نقل قول ها و … موجب کاهش نرخ پرش سایت می شود و کاربران را برای حضور بیشتر در سایت فرامی خواند. هر چه کاربر زمان بیشتری در سایت بماند، به جایگاه خوبی از سوی گوگل می رسید. همچنین این اتفاق از نظر الگوریتم مرغ مگس خوار بسیار خوشایند است.
در صورتی که زمان بین ورود کاربر به سایت و سرچ مجدد آن کوتاه باشد، گوگل به نتیجه می رسد کاربر از ورود به صفحه چندان رضایت نداشته است.
3. استفاده از محتواهای صوتی و تصویری
یکی دیگر از پیشنهادهای موثر بر بهبود کیفیت محتوا، استفاده از تصاویر، کلیپ و … است. این ابزارها به بهبود کیفیت محتوا کمک می کند و موجب دسترسی به جایگاه های بهتر می شود. هر چه محتوا باکیفیت تر باشد، از نظر خواننده جذاب تر است. البته کاربران دارای سلایق مختلفی هستند، برخی ها به مقالات کوتاه و مختصر علاقه نشان می دهند و برخی دیگر به دنبال مقالات کامل می گردند. پس سعی کنید محتواها با تعداد کلمات مختلف را تولید کنید.
4. صحبت به زبان خود گوگل
برای رساندن مفهومتان، به زبان خود گوگل صحبت کنید. منظورمان از زبان گوگل، استفاده از نشانه گذاری ها یا Schema است که تاثیر زیادی روی بهبود سئو می گذارد. همچنین موجب می شود صفحه راحت تر ایندکس شود. هر چه درک صفحات از نظر گوگل و الگوریتم ها راحت تر باشد و در کنار آن به قوانین موتورهای جستجو پایبند باشید، به رتبه های برتر خواهید رسید.
برای این که بهتر متوجه اسکیما شوید، کافی است نام فیلم مورد علاقه خود را سرچ کنید. در سمت راست تصویر اطلاعاتی همچون امتیاز فیلم، کارگردان، موسیقی و … قرار دارد. گوگل از طریق گراف دانش و کدهای اسکیما این اطلاعات را دریافت می کند.
آینده مرغ مگس خوار چه می شود؟
گوگل با به روزرسانی های مفید همچون الگوریتم مرغ مگس خوار ثابت می کند جستجوی اینترنتی دائما در حال پیشرفت است. این الگوریتم با درک رفتار کاربران و جلب رضایت آن ها، بسیار خوش درخشیده و مفهوم سئو را به تخصصی پیچیده تبدیل کرده است. در حال حاضر، برای این که در سئو موفق شوید، باید به خواسته های مخاطبین توجه ویژه داشته باشید و برای متمایز بودن نسبت به رقبا باید بهترین باشید.
نتیجه گیری
اکنون با خواندن این مطلب، به درک بهتری از تغییرات نتایج جستجو و اثربخشی الگوریتم مرغ مگس خوار دسیدید. این الگوریتم با تکیه بر گراف دانش، دنیای جدیدی از وب را نشان می دهد و تنها بهترین و کامل ترین نتایج را به کاربران ارائه می دهد. برای این که از نگاه این پرنده باهوش دور نمانید، تکنیک های سئو را پیاده سازی کنید و بر تولید محتوای باکیفیت تاکید داشته باشید.