اسپم اسکور چیست؟
اسپم اسکور چیست؟ این سوال هنگام پیاده سازی سئو و سنجش سایت های میزبان پیش می آید. اگر وب سایت Moz را بشناسید، می دانید درون این سایت اطلاعات گسترده ای در حوزه سئو و رتبه بندی گنجانده شده است. اما علاوه براین ها، ابزارهای مناسب سئوکاران و صاحبین سایت در این وب سایت معرفی می شود. یکی از همین ابزارها، اسپم اسکور است. براساس گفته Moz این ابزار به بررسی معیارهای گوگل برای امتیاز دهی درصد هرزنامه سایت می پردازد و با ارائه یک عدد، مشخص می کنید به چه میزان سایت مورد نظر درگیر اسپم بودن یا پنالتی است.
در این میان، راهکارهایی برای کاهش اسپم اسکور ارائه شده است که با اجرا نمودن آن ها، درصد spam score کاهش می یابد. در واقع اسپم اسکور راهی برای افزایش امتیاز و دوری از پنالتی شدن سایت پیش رویتان قرار داده است.
Spam score چیست؟
اسپم اسکور (spam score) نمره ای است که میزان قابل اعتماد بودن سایت را نشان می دهد و بین 0 الی 100 مقیاس بندی شده است. عدد صفر بهترین نمره و عدد 100 بدترین نمره را بیان می کند. سایت های دارای عدد 100 از نظر هرزنامه اصلا قابل اعتماد نیستند و گوگل چنین سایتی را پنالتی می کند.
اما چطور می شود یک سایت هرزنامه به حساب می آید. در حالی که دسترسی به الگوریتم های گوگل برای خیلی ها کار سختی به نظر می رسد. سایت Moz با تکیه بر متخصصان حرفه ای سئو به بررسی داده ها پرداخته و عملکرد گوگل را زیر ذره بین قرار داده است. با ارائه ابزار اسپم اسکور، شرایط مناسبی برای مدیران سایت فرآهم شده است تا به درصد هرزنامه بودن سایت پی ببرند.
در اصل، اسپم یا هرزنامه به ارتباط سایت و موتورهای جستجو بستگی دارد. موتورهای جستجو همیشه در تلاش هستند سایت های مفید و کارآمد را بشناسند و جایگاه ویژه ای برای آن ها در نتایج قائل هستند. در این میان، مدیران و سئوکارها برای دسترسی سریع به جایگاه های برتر گوگل، از روش های نامناسب و خلاف نظر گوگل استفاده می کنند. یکی از روش های رایج برای ارتقا رتبه، استفاده زیاد از حد از کلمات کلیدی است، اما خیلی سریع گوگل این ترفند را شناسایی کرد و آن را به عنوان روش اسپم بخواند. روش های دیگری نیز در سئو کلاه سیاه وجود دارد که هدف اجرای آن ها، کنار زدن موتورهای جستجو است. اما موتورهای جستجو به محض شناسایی این روش ها، سایت را جریمه و آن را به عنوان هرزنامه به حساب می آورد.
کاربرد اسپم اسکور؛ ارتقا رتبه سایت
حال چرا اسپم اسکور اهمیت زیادی دارد؟ این ابزار در زمینه سئو کاربرد فراوانی دارد که مهم ترین آن ها، در موارد زیر نام برده شده است:
بررسی لینک ها:
مهم ترین کاربرد اسپم اسکور در Moz، دقت به لینک های سایت است. این ابزار باعث می شود کیفیت لینک سازی سایت را بررسی کنید و براساس تحلیل های آن، درصد اسپم شدن یا نشدن سایت را تخمین بزنید.
شناسایی بک لینک های اسپم:
احتمالا هر سایتی دارای چند لینک اسپم است، اما بررسی این لینک ها کمی سخت به نظر می رسد. به کمک آنالیز اسپم می توانید به درصد یا تعداد لینک های اسپم پی ببرید.
حذف پوشه ها:
اگرچه اسپم اسکور توانایی شناسایی همه چیز را ندارد. اما در شناسایی موارد نامناسب و حذف آن ها کمک تان می کند و موجب کاهش مدت زمان بررسی های لازم می شود.
به گفته وب سایت moz، خیلی زود اسپم اسکور ارتقا می یابد و توانایی محاسبات DA و PA را به عهده می گیرد. منظور از DA، اعتبار دامنه است که به حدس رتبه سایت در موتورهای جستجو می پردازد.
تاثیر اسپم اسکور در سئو سایت
از آنجا که اسپم اسکور دو معیار مهم را مشخص می کند، توجه به آن در سئو سایت تاثیر گذار است. این دو معیار شامل موارد زیر است:
- احتمال اسپم بودن سابدامین ها
- احتمال اسپم بدن بک لینک ها
این دو معیار روی نتایج سئو بسیار موثر است. زیرا برای رسیدن به نتیجه عالی، نباید هیچ صفحه مشکوک به اسپم در سایت وجود داشته باشد و اسپم بودن بک لینک ها موجب کاهش رتبه سایت در نتایج می شود. ابزار اسپم اسکور با امتیازدهی به سایت، وضعیت صفحات را بررسی می کند و به شناسایی صفحاتی که احتمال پنالتی شدن آن ها وجود دارد می پردازد.
نحوه دسترسی به نمره اسپم اسکور
حال برای دریافت نمره اسپم اسکور یک سایت، کافی است ابزار Link Explorer را در سایت Moz پیدا کنید. با وارد کردن آدرس سایت مورد نظر، به حساب کاربری دسترسی می یابید. سپس نتایج قابل مشاهده خواهد بود. البته باید قبل از هر کاری، حساب کاربری ایجاد کنید.
این ابزار به صورت رایگان ارائه می شود و دسترسی به اطلاعات آن بسیار ساده است. برای مشاهده امتیاز اسپم اسکور نیز باید به سمت راست تصویر توجه کنید. درصد بین 1 الی 30، کاملا نرمال است و عدد 31 الی 60 درصد، میزان متوسط هرزنامه را مشخص می کند. درصد بین 61 الی 100 نیز جز محدوده حساس و بیانگر میزان بالای اسپم سایت است. بخش دیگر در سمت چپ صفحه قرار دارد که به عنوان Spam Score Breakdown قابل مشاهده است. این عبارت، درصد بک لینک ها و میزان اسپم بودن آن ها را نشان می دهد.
اگر امتیاز اسپم اسکور سایت در دسترس نباشد، بدین معنا است که سایت مورد نظر هنوز پیمایش نشده است و به عنوان سایت تازه تاسیس شناخته می شود.
روش های کاهش اسپم اسکور
اگر سایت با تهدید روبرو است، نحوه کاهش اسپم اسکور کمک می کند احتمال اسپم شدن آن کاهش یابد. در موارد زیر به راهکارهای موثر بر این موضوع می پردازیم:
1.حذف HTML
اگر کدهای الکی HTML در سایت وجود دارد، آن ها را حذف کنید و به رفع خطاهای موجود بپردازید.
2.نامگذاری کوتاه تصاویر
نام گذاری کوتاه تصاویر در نظر اسپم شدن سایت مهم است. سعی کنید ایمیل های تبلیغاتی را با تصاویر خیلی بزرگ ارسال نکنید و بهتر است متن جایگزین تصاویر در حد نرمال انتخاب شود.
3.دوری از محتواهای حساس
محتوای مفید سایت را با موضوعات حساس برانگیز زیر سوال نبرید. عبارات خطرساز مانند قیمت داروهای خواب آور، روش های چاقی نادرست و دیگر محتواهای غیر اخلاقی باعث زیر ذره بین قرار گرفتن سایت می شود.
4.لینک سازی اصولی
لینک سازی درست به بهبود رتبه سایت بسیار کمک می کند. برای این کار به سراغ سایت های معتبر بروید و از آن ها بک لینک بگیرید. همچنین لینک سازی بدون محتوای موثر اصلا توصیه نمی شود. زیرا نظر کاربر را نسبت به سایت تغییر می دهد. پس لینک سازی درست را با محتوای کاربرپسند همراه و فضای منطقی را در صفحه خود ایجاد کنید.
هرگز بدون استراتژی و بررسی اعتبار سایت از نظر اسپم بودن لینک سازی را انجام ندهید. سایت هایی را انتخاب کنید که با موضوع شما همخوانی داشته باشد.
5.ساخت صفحات درباره ما
یکی دیگر از موضوعات مهم از نظر موتورهای جستجو، شفافیت سایت است. سایت های دارای اعتبار صفحه ای به نام درباره ما دارند و داخل این صفحه اطلاعاتی همچون نام شرکت، اهداف اجرایی، شماره های تماس، آدرس و … به طور واضح قرار گرفته است.
6.افزایش تدریجی صفحات
برای کاهش درصد اسپم اسکور، بهتر است تعداد صفحات سایت به مرور زمان افزایش دهید. صفحات باید محتوای مناسب کاربر داشته باشد و در حوزه کاری سایت طراحی شود.
7.انکر تکست ها
انکر تکست ها بخشی از محتوای صفحات هستند که به صفحه ای دیگر لینک می خورند. این روش لینک سازی از چند کلمه درون متن ساخته می شود که صورت زیاده روی در ساخت آن، احتمال حساسیت موتورهای جستجو را افزایش می دهد. زیرا این روش لینک دهی به منظور بازدید بیشتر صفحات دیگر طراحی شده است و استفاده زیاد از آن، موجب عدم درک موتورهای جستجو نسبت به هدف تان از لینک دهی می شود.
8.استفاده از گوگل تگ منیجر
گوگل تگ منیجر یکی از خدمات موثر گوگل است که به کنترل تگ های سایت کمک می کند. با استفاده از این ابزار می توانید درصد از نمره اسپم سایت را کاهش دهید.
سخن پایانی
در مواقعی که با اسپم اسکور بالایی سایت روبرو می شوید، راهکارهای معرفی شده به کمک تان می آید و به اصلاح و ویرایش سایت می پردازید. در واقع با آموزش کاهش اسپم اسکور می توانید سایت خود را با جلوه مناسب از نظر موتورهای جستجو و کاربران رونمایی کنید.