گراف دانش گوگل یا Knowledge Graph چیست؟
این روزها با وجود مشغله های کاری زیاد بیشتر افراد ترجیح می دهند چیزی که نیاز دارند را سریع بدست آورند. گراف دانش گوگل نیز راهکاری کاربرپسند برای دستیابی به پاسخ آن چیزی است که در صفحه گوگل سرچ می کنیم. این ابزار همان کادری است که در سمت راست صفحه جستجو نمایش داده می شود و اطلاعات کم و مفیدی را در مورد آنچه سرچ شده است در اختیارتان قرار می دهد.
با رونمایی گراف دانش، تجربه جذابی برای کاربران رقم خورد و اطلاعات مفید همچون شخص، شرکت، مکان و … به نمایش در آمد. اما چطور می توان از دانش گوگل استفاده نمود؟ یا چگونه برای کسب و کارمان یک Knowledge Graph بسازیم؟
گراف دانش چیست؟
گراف دانش گوگل یا Knowledge Graph که با نام دیگر نمودار دانش شناخته می شود، قسمتی از نتایج جستجو در گوگل را پوشش می دهد. در این کادر اطلاعات مفید و مختصری همچون درباره فرد، کسب و کار، گیاه و … گنجانده می شود و به صورت جداگانه از دیگر نتایج قرار گرفته است. این راهکار گوگل، به منظور دسترسی سریع به نتایج طراحی شده است و اطلاعات مهم و کلیدی مانند تاریخ، مکان، جزئیات شرکت و … به راحتی منتقل می کند.
گراف دانش در سال 2012 رونمایی شد. قبل از آن، نتایج جستجو به صورت لیست به نمایش گذاشته می شد. اما با افزودن گراف دانش، کادر مجزایی برای ارائه اطلاعات کاربردی در کنار لیست به چشم می خورد. ابتدا اطلاعات این کار به زبان انگلیسی بود. اما حالا، به تمام زبان های دنیا نمایش داده می شود. این اطلاعات موجب صرفه جویی در وقت کاربرد می شود و نسبت به دیگر نتایج مفید و موثر است. بیشتر مواقع، کاربران نتیجه سرچ خود را در این قسمت دریافت می کنند و نیازی به جستجو در صفحات مختلف ندارند. سوال اینجاست که آیا گراف دانش بر سئو تاثیر منفی می گذارد؟ پس افزایش بازدید سایت ها چه می شود؟
انواع گراف دانش یا Knowledge Graph؛ انتقال میلیون ها مفهوم
نتایج گوگل در قسمت گراف دانش مفاهیم زیادی را انتقال می دهد. در این بخش می توانید اطلاعات مختلفی در مورد افراد، مکان ها و … دریافت کنید. در موارد زیر با انواع مفاهیم موجود در این بخش بیشتر آشنا می شوید:
- کسب و کارهای خصوصی و محلی
- رویداد
- سازمان ها
- کتاب
- فیلم
- موسیقی
- افراد و شخصیت ها
- بازی ها
- مکان
- سایت ها
- خوراکی ها
فواید گراف دانش: افزایش شعور گوگل
گراف دانش گوگل هم برای کاربران و هم برای صاحبان کسب و کارها مزایای مختلفی دارد. در ادامه با این مزایا آشنا می شوید:
- درک بهتر هدف کاربران
لینک ها راه خوبی برای تشخیص کیفیت صفحه هستند، اما به خوبی نمی توان موضوع آن ها را بیان کرد. زمانی که عبارت جستجو با محتوای داخل صفحه همخوانی داشته باشد، گوگل با کمک سیگنال های کیفی مانند لینک ها نتایج هم خوانا را ارائه می دهد. این روند تا زمانی مفید واقع می شود که کاربران از عبارت یکسانی برای جستجو استفاده کنند، اما این اتفاق هرگز رخ نمی دهد. کاربران با ادبیات مختلف موضوعات خود را جستجو می کنند. اینجاست که گراف دانش به کمک گوگل می آید و با تطابق دقیق عبارت، بهترین نتایج را ارائه می دهد.
- تطابق نتایج جستجوی صوتی
این روزها استفاده از دستیار صوتی بسیار باب شده و کار بسیاری از کاربران را راحت کرده است. به همین خاطر، بیش از نیمی از جستجوها با زبان طبیعی گفتاری بیان می شوند. پس منطقی است گوگل به جستجوهای صوتی اهمیت بیشتری دهد و با کمک گراف دانش، موضوعات مرتبط با عبارت جستجو در قالب زبان گفتار را پیدا کند.
- مطرح سازی برند
در بیشتر مواقع نتایج گراف دانش همراه با نتایج جستجو نمایش داده می شود. پس زمانی که نام یک برند را سرچ می کنید، تمام اطلاعات آن اعم از آدرس، راه های تماس و … در قالب نتایج گراف دانش ارائه می شود. پس با کمک این ابزار می توان به برندسازی پرداخت و اطلاعات مفید کسب و کار را در کمترین زمان در اختیار مخاطب قرار داد. چنین شرایطی موجب جلب توجه کاربران و اعتمادسازی آنان می شود.
گراف دانش چگونه کار می کند؟
نحوه عملکرد گراف دانش بدین گونه است که اطلاعات کلی و جامع در مورد موضوع جستجو را ارائه می دهد. امروزه این اطلاعات بسیار کامل شده است و امکانات مفیدی دیگری در قالب این ابزار در اختیار مخاطبین قرار می گیرد. برای مثال، اگر نام یک فیلم را جستجو کنید، علاوه بر اطلاعات موبوط به آن اطلاعات خرید بلیط و سینمای های نزدیک شما نیز نشان داده می شود. یا با سرچ نام فروشگاه محلی، اطلاعات مفیدی همچون ساعت کاری به شما ارائه خواهد شد.
ایجاد نالج گراف
حال که می دانید گراف دانش یا نالج گراف چیست؟ وقت آن رسیده برای برند خود این قابلیت را در نظر بگیرید و از مزایای آن استفاده کنید:
1. توسعه فعالیت های روابط عمومی و لینک سازی
اگرچه این بخش زمان بر و دشوار است. اما وقتی صحبت از گراف دانش گوگل می شود، باید در فضای اینترنت نام شما شناخته شده باشد. برای دستیابی به آن، باید نام برند خود را در سایت های مختلف منشن کنید. البته انجام این کار برای کسب و کارهای جدید و نوپا کمی مشکل و رسیدن سریع به چنین جایگاهی دور از واقعیت است.
2. استفاده از اسکیما
استفاده از اسکیما یا همان داده های ساختار یافته موجب شناسایی سایت شما توسط گوگل می شود. گوگل موضوع را بهتر تشخیص می دهد و اطلاعات مرتبط را پیدا می کند. برای ساخت اسکیما موارد مهم همچون نام، لوگو، آدرس سایت و … را ثبت کنید. از وارد کردن آدرس صفحات در شبکه های پربازدید غافل نشوید. حتما برای اطمینان از صحت کد اسکیما به کمک ابزار چک اسکیمای گوگل اقدام کنید.
3. ثبت برند در گوگل مپ
اگر کسب و کارتان دارای لوکیشن است، حتما آن را در گوگل مپ ثبت کنید. این کار موجب حضورتان در نتایج جستجوی گوگل و نتایج جستجوی گوگل مپ می شود. اگرچه انجام این کار موجب حضورتان در گراف دانش نمی شود، اما به شناخته تر شدن تان نزد گوگل کمک می کند.
4. ثبت برند در wikidata.org
Wikidata.org سایتی است که به تهیه داده های ساختاریافته برای ویکی پدیا می پردازد. از آنجا که گراف دانش قسمتی از اطلاعات خود را از ویکی دیتا می گیرد، حضور یک پروفایل در این سایت می تواند کمک کننده باشد. ساخت پروفایل در این سایت راحت است، اما در نظر گرفتن تمام قوانین آن ممکن است مشکل ساز باشد. همچنین در صورت داشتن یک صفحه ویکی پدیا می توانید بهتر پروفایل خود را در ویکی دیتا بسازید.
5. ساخت صفحه ویکی پدیا
از دیگر اقدامات کمک کننده برای حضور در گراف دانش، داشتن صفحه در ویکی پدیا است. برای انجام آن باید تمام قوانین را در نظر بگیرید. اطلاعات ضروری برند خود را با تکیه به منابع معتبر منتشر کنید. منشن شدن در منابع معتبر در انجام این کار موثر است. همچنین اگر فرد دیگری که به شما وابسته نیست، صفحه ویکی پدیا برای شما بسازد، روی برند شما تاثیر عالی می گذارد.
6. پایدار باشید.
ثابت قدم بودن در فعالیت های سئو بسیار مهم است. در این مورد نیز سعی کنید ماندگار باشید. زیرا گوگل بر فعالیت شما واقف است و حضور پر رنگ شما را نشانه ای از اعتبار برند می داند.
ارتباط گراف دانش با سئو
تاثیر گراف دانش گوگل بر سئو چگونه است؟ این نمودار هم برای کاربران و هم سئوکاران نتیجه مثبت دارد. کاربران از نتایج مرتبط تری بهره مند می شوند و سئوکاران شاهد بازدید بیشتر از محتواهای باارزششان خواهند بود.
اما کلیک بر نتایج جستجو چه می شود؟ با توجه به مشاهدات، بیش از 50 درصد جستجوها بدون کلیک هستند. این اتفاق ارتباط مستقیمی با نمودار دانش دارد. در واقع این ابزار به گوگل کمک می کند که مستقیما در SERP کوئری ها پاسخ دهد. این اتفاق، برای سئوکاران کمی مشکل ساز است. زیرا افراد روی نتایج کلیک کمتری دارند و ترافیک ارگانیک ممکن است کم شود. حال چاره چیست؟ با هدف قرار دادن کلمات کلیدی دارای نرخ کلیک کمتر، می توان ترافیک سایت را حفظ نمود.
کلام آخر
گراف دانش گوگل راهکاری است که گوگل با استفاده از آن نتایج مرتبط تری را پیدا می کند و موجب می شود کاربران سریع تر به پاسخ شان دست یابند. با وارد کردن برند خود در گراف دانش، شناسایی شما توسط کاربران راحت تر می شود و به اعتبار و مقام بالایی در نتایج جستجو دست می یابید.