سئو کلاه سیاه چیست؟ 8 تکنیک خط قرمز بهینه سازی
مقدمه
سئو کلاه سیاه اصطلاحی است که به تکنیک های فریبنده ربات های گوگل و رسیدن به جایگاه بالاتر در سریع ترین زمان ممکن اختصاص داده شده است. اگرچه این تکنیک ها تاثیر فوق العاده ای روی جایگاه وب سایت می گذارند، اما بعد گذشت مدتی گوگل به این ترفندها پی می برد و دستشان برای گوگل رو می شود.
آشنایی با روش های کلاه سیاه صرفا برای افزایش آگاهی شماست، در صورتی که از آن ها استفاده کنید احتمال جریمه شدن از سوی گوگل را دارید. پس مراقب بودن و دوری از این روش ها را فراموش نکنید.
سئو کلاه سیاه چیست؟
این سئو برخلاف دستورالمعل های موتورهای جستجو برای ارتقا رتبه کار می کند. این روش شامل شیوه های نادرست و غیراخلاق است که کاملا تضاد سئو کلاه سفید تعریف می شود. فرقی نمی کنه چه آگاهانه از این شیوه ها استفاده کنید و چه ناآگاهانه، سایت بعد از مدتی با جریمه گوگل روبرو می شود و این اتفاق روی سئو وب سایت تاثیر منفی می گذارد. از طرفی، احتمال این که موتورهای جستجو وب سایت را کاملا از نتایج جستجو حذف کند، وجود دارد.
همزمان با به روزرسانی الگوریتم های گوگل، شیوه های بد seo سایت شناسایی می شوند. اگرچه احتمال بازگشت به نتایج جستجو وجود دارد، اما دستیابی به جایگاه قبلی و پرداخت جریمه ها نیازمند زمان زیادی است.
8 تا از تکنیک های سئو کلاه سیاه
تکنیک های بلک هت سئو را باید شناسایی تا از آن ها اجتباب کنید. حتی اگر سهوا از آن ها استفاده کنید، الگوریتم های گوگل تاثیر بدی روی رتبه بندی سایت می گذارند و شانس دوباره برای کشف وب سایت را از بین می برند. رایج ترین تکنیک های این سئو منفی که باید از آن ها دوری کنید، به شرح زیر است:
1. پر کردن کلمات کلیدی
پر کردن کلمات کلیدی در یک صفحه یکی از رایج ترین روش های سئو کلاه سیاه است. این کلمات یا عبارات همان کلماتی است که می خواهید از آن ها رتبه بگیرید. اگرچه حضور این کلمات به موتورهای جستجو می فهماند که محتوای شما چیست، اما استفاده بیش از حد شما را به دردسر می اندازد و صفحه ای که برای کاربر هیچ مفهوم و فایده ای ندارد، از نظر گوگل بی ارزش است.
استفاده بیش از حد کلمات غیرطبیعی به نظر می رسد و حتی ممکن است سایت را اسپم نشان دهد. موتورهای جستجو با تشخیص پر کردن کلمات کلیدی بسیار خوب عمل می کنند و با نمایش ندادن چنین محتواهایی، موجب جریمه سایت می شوند. برای این که از کلمات کلیدی به خوبی و با اندازه استفاده کنید، بهترین پیشنهاد استفاده از افزونه SEO مانند Yoast SEO است.
2. خرید بک لینک
یکی از راه های افزایش رتبه بک لینک سازی است. موتورهای جستجو به کمک شمارش بک لینک ها رتبه محتواهای وب سایت را مشخص می کنند و اگر متوجه تعداد زیادی لینک وب سایت های خارجی در صفحات سایت شوند، سایت را به عنوان منبعی معتبر و قابل اعتماد شناسایی می کنند. برخی از کاربران با فروش مکان های پیوند در سایت های خود از این روش رتبه بندی استفاده می کنند. در واقع دیگر سایت ها برای این که یک بک لینک به محتوای خود بیافزایند، هزینه ای پرداخت می کنند. حال موتورهای جستجو با شناسایی لینک ها فروخته شده، ممکن است سایت را به عنوان هرزنامه علامت گذاری کنند. علاوه براین، خرید لینک برخلاف دستورالعمل های گوگل است و باید برای انجام آن جریمه پرداخت شود.
خوشبختانه راه های بهتری برای خلق بک لینک وجود دارد. برای مثال، می توان از پست های مهمان در دیگر سایت ها کمک بگیرید و یک URL مرتبط با یکی از پست های سایت ایجاد کنید.
3. سرقت مقاله
یکی دیگر از موضوعاتی که در حوزه سئو کلاه سیاه باید مراقب آن باشید، چرخش مقاله یا همان کپی کردن پست های منتشر شده است. کپی مقاله به معنای استفاده مجدد از ایده ها و بازنویسی پارگراف ها از دیگر وب سایت ها است که موتورهای جستجو به راحتی آن را تشخیص می دهند. حتی برخی نویسندگان از ابزارهای بازنویسی بر پایه هوش مصنوعی برای نوشتن مقاله کمک می گیرند. باز هم گوگل محتوای تکرار را شناسایی و جریمه می کند. علاوه براین، برخی نویسندگان با سارقین ادبی برخورد می کنند و برای پیشگیری از این موضوع اقدامات قانونی را پیش می برند.
4. کامنت های اسپم
زیر پست های وب سایت های مختلف را نگاهی بیندازید. کامنت هایی مشاهده می کنید که همراه با لینک سایت های دیگر قرار گرفته اند. در حالی که هیچ ارتباط موضوعی با صفحه مورد نظر ندارند. به چنین کامنت هایی کامنت اسپم می گویند. در واقع کامنت اسپم یکی دیگر از روش های سئو کلاه سیاه است که بسیاری از افراد تصور می کنند به کمک آن می توانند تاثیرات خوبی روی سایت خود بگذارند.
چنین بک لینک هایی روی رتبه سایت هیچ تاثیر ندارد و حتی احتمال جریمه شدن سایت را بالا می برد. پس برای جلوگیری از این موضوع حتما کامنت های گذاشته شده را بررسی کنید، سپس دستور ثبت آن ها را دهید. هرگز بدون بررسی کامنت های سایت را به تایید نرسانید.
5. پنهان سازی محتوا
یکی از حیله گرترین تکنیک های کلاه سیاه، مخفی سازی محتوا درون صفحات است. خیلی ها تصور می کنند پنهان کردن محتوا و پیوندهای خاص و هم رنگ کردن آن با پس زمینه می توانند آن را از دید کاربران به دور کنند، در حالی که موتورهای جستجو آن ها را مشاهده خواهند کرد.
از دیگر روش های پنهان سازی محتوا می توان به قرار دادن آن در پشت تصویر و استفاده از اندازه فونت صفر اشاره کرد. برخی از افراد از این شیوه ها برای قرار دهی کلمات کلیدی و افزایش رتبه استفاده می کنند. اما این شیوه بدین معنا نیست که کاربران نمی توانند ببیند حتما ربات ها نیز از دیدن آن ها معذورند. الگوریتم های گوگل فریب این روش ها نمی شوند و سایت را به خاطر پرسازی محتوا نامربوط و پنهان سازی جریمه می کنند.
6. صفحات و پست های حمایتی
بسیار اتفاق می افتد که سایت ها یا برندها به سراغ وبلاگ نویسان یا تولیدکنندگان محتوا می روند و از آن ها می خواهند که به ازای یک پیوند، هزینه ای پرداخت کنند. حتی ممکن است بخواهد یک پست در وبلاگ آن ها به همراه URL بازگشت به سایت شان منتشر کنند.
موتورهای جستجو انجام این طرح های پیوند را نامناسب می داند و شناسایی هر گونه پیوند حمایت شده در سایت را مهم می شمارد. به جای این کار که جز تکنیک های سئو کلاه سیاه قلم داد می شود، می توانید از ویژگی های NOfollow یا sponsored استفاده کنید. این قابلیت باعث می شود موتورهای جستجو هنگام رتبه بندی صفحه، پیوندهای ایجاد شده را نادیده بگیرد. در حالی که همچنان مراجعین ارزش محتوای حمایت شده را درک و از برند آگاهی پیدا می کنند.
7. صفحات درگاه
صفحات درگاه شامل وب سایت یا صفحاتی هستن که برای رتبه بندی کلمات کلیدی مشابه طراحی شده اند. این صفحات موجب هدایت کاربران به محتوا یکسان می شوند و همه را به یک صفحه انتقال می دهند. برای مثال، صاحب سایت چندین صفحه را با هدف یک نقطه خاص منتشر می کند تا همه کاربران به آن نقطه وارد شوند.
برای ایجاد این صفحات درگاه می توان از افزونه صفحه فرود استفاده نمود. زمانی که کاربران عبارت جستجو را وارد می کنند، با چندین صفحه مشابه روبرو می شوند. به محض کلیک روی هر کدام به صفحه دیگر که بیشتر مواقع نامرتبط است، وارد خواهند شد.
8. داده های ساختار یافته دستکاری شده
داده های ساختار یافته جایگاه ویژه محتوا را نسبت به دیگر رقبا نشان می دهد. این قابلیت را می توان به صفحات مختلف اضافه کرد و ارائه این اطلاعات موجب ترافیک بیشتر می شود. اما اگر در این داده دستکاری کنید و اطلاعات اشتباه ارائه دهید تا موتورهای جستجو و کاربران را گول بزنید، بی تردید زمانی می رسد که دستتان برای گوگل رو شود. برای مثال، بسیاری از صاحبیان به صورت جعلی به برخی از صفحات خود امتیاز پنج ستاره می دهند که در صورت گزارش، مرتکب اشتباه شدند و از سوی گوگل جریمه می شوند.
نتیجه گیری
SEO بر رشد و برندسازی سایت شما تاثیر بی نظیری می گذارد. اما بهینه سازی بیش از حد محتوا و استفاده از شیوه های گول زننده می تواند موجب کاهش شدید رتبه سایت شود. علاوه براین، احتمال این که موتورهای جستجو سایت را کاملا از شرکت در SEO BLACK HAT Seo ممنوع کند، زیاد است. پس پیشنهاد می کنیم به جای استفاده از روش های سئو کلاه سیاه، به سراغ روش های صحیح افزایش بازدید و بهینه سازی بروید.