استراتژی محتوا؛ 6 گام برای رسیدن به هدف تجاری
اگر هدف کسب و کارتان افزایش آگاهی از برند است، برای محقق سازی آن به استراتژی محتوا نیاز دارید. استراتژی محتوا مبنی بر SEO، به افزایش بازدید وب سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو و افزایش ترافیک به سمت محصولات یا خدمات کمک می کند.
صاحبان کسب و کار جدید فکر می کنند تولید محتوا خوب است، اما ضروری نیست! در حالی که ارائه محتوای باکیفیت موجب کسب اعتماد مخاطبین جدید و رسیدن موفقیت در طولانی مدت می شود. در اصل، یک محتوای عالی، پایه و اساس جذب خریدار است که از چارچوب بازاریابی پیروی می کند. علاوه براین، برای فعال سازی فروش و رضایت مشتری قابل استفاده است.
70 % بازاریابان برای تولید محتوا سرمایه گذاری می کنند، پس خلق یک استراتژی محتوای خوب برای رقابت در نوع کسب و کار شما بسیار مهم است.
استراتژی محتوا چیست؟
استراتژی محتوا بر مبنای برنامه ریزی، ایجاد، ارائه و مدیریت محتوا تمرکز دارد. منظور از محتوا تنها کلمات موجود در صفحه نیست، بلکه شامل تصاویر و چندرسانه ای نیز می شود. ارائه محتوای مفید و قابل استفاده که دارای ساختار خوبی است، برای بهبود تجربه کاربری ضروری است.
با کمک این استراتژی یاد می گیرید انواع محتوا برای کسب و کار خود ارائه دهید و با استفاده از آن، چگونه رضایت جلب و نیازی های کسب و کار را برآورده کنید. استراتژی محتوا علاوه بر اهداف تبلیغاتی ممکن است بر پایه برنامه های تولید، مدیریت، به روزرسانی و توزیع محتوا نیز تدوین شود.
دلیل نیاز به آموزش استراتژی تولید محتوا چیست؟
حال با تعریف استراتژی محتوا، می توانید تا حدودی ضرورت آن حدس بزنید. این راهکار کمک می کند روی منابع قابل اعتماد و مقرون به صرفه برای افزایش ترافیک وب سایت برنامه ریزی کنید. انعطاف پذیری محتوا و ترکیب آن با دیگر تکنیک های بازاریابی مانند لینک ساز، تبلیغات، رسانه های اجتماعی و … از دیگر دلایل نیاز به آن است. محتوا نه تنها به جذب مشتریان بالقوه کمک می کند، بلکه به آموزش آن ها می پردازند و آگاه سازی برند کسب و کارتان را انجام می دهد.
ایجاد یک چارچوب استراتژی تولید محتوا
در آموزش استراتژی محتوا روند خاصی باید طی شود. در واقع قبل از هر کاری، ایجاد چارچوب اصلی برای محتواهای وب سایت ضروری است:
1- هدف مشخص کنید.
هدفتان از استراتژی محتوا چیست؟ چرا می خواهید محتوا تولید کنید؟ اگرچه این سوالات کلی بنظر می رسد، اما هدف اصلی شروع محتوانویسی را مشخص می کند. به اهداف تجاری کسب و کارتان دقت کنید، تحقیقات لازم را انجام دهید و مطمئن شوید اهداف شما ماندگاری دارد. موارد زیر جز رایج ترین اهدافی است که کسب و کار مشخص می کنند:
- افزایش نرخ تبدیل
- افزایش ترافیک سایت
- افزایش فروش و درآمد
- برندینگ
- افزایش مشارکت و تعامل با مشتریان
نیاز نیست تنها یک مورد از اهداف بالا را انتخاب کنید. می توانید برای چند مورد برنامه ریزی داشته باشد. البته برای انتخاب کمی واقع بینانه باشید و به طور دقیق هدف خود را تعیین کنید. برای مثال، بگویید در بازه زمانی مشخص به میزان ترافیک مورد نظرتان برسید.
2- انجام تحقیقات
برای موفق شدن در برنامه ریزی، باید مخاطبین هدف خود را تعریف کنید. این موضوع برای افرادی که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده اند، بسیار اهمیت دارد. با شناسایی مخاطبین، بهتر می توانید محتوای ارزشمند و مرتبط با نیاز آن تولید و آنها برای خواندن ترغیب کنید.
3- انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا
مدیریت محتوا شامل تولید محتوا، انتشار و تجزیه و تحلیل آن است. اگر می خواهید در این باره سرمایه گذاری کنید، محتوا را با روش های آسان ایجاد کنید و به مدیریت و پیگیری آن بپردازید.
4- مشخص کردن نوع محتوا
راه های مختلفی برای تولید محتوا وجود دارد، از محتوای نوشتاری گرفته تا محتوای صوتی مانند پادکست. استراتژی محتوای عالی به گونه ای است که با تجزیه و تحلیل مخاطبین، نوع محتوای ضروری را شناسایی کند. البته ممکن است با توجه به شخصیت ها و اهدافتان به مدل های مختلف محتوا نیاز داشته باشید.
5- کمک گرفتن از ایده های محتوایی
برای کشف ایده های محتوایی، از ابزارهای تحقیقاتی کمک بگیرید. به سراغ رسانه های اجتماعی بروید و ببینید، کدام موضوع محتوایی محبوبیت بیشتری دارد. از عناوینی استفاده کنید که برای مخاطب جذابیت داشته باشد و او را برای خواندن مقاله تحریک کند.
منظور از ایده های محتوایی همان کلمات کلیدی هستند که تعیین آن ها قبل از شروع به دلایل زیر اهمیت دارد:
- درک می کنید کاربران حوزه کسب و کارتان به چه فکر می کنند، چه نیازی دارند و چه سوالاتی در ذهنشان ایجاد می شود؟
- کلمات کلیدی پلی است که کاربران به کسب و کار شما هدایت می کند.
- با کمک کلمات پربازده، کسب و کار شما راحت تر معرفی می شود و گوگل می فهمد در چه زمینه ای مشغول هستید.
دقت داشته باشد، کلمات کلیدی تمام ماجرای استراتژی محتوا شما نیست. با استفاده از کلمات می توانید به ایده های محبوب محتوایی برسید و آن را با نیاز کسب و کارتان ترکیب کنید.
6- انتشار و مدیریت محتوا
با استفاده از یک تقویم محتوایی، مسیر مشخصی برای انتشار مقالات وب سایت پیش روی شما قرار می گیرد. در کنار آن، از تقویم محتوای رسانه های اجتماعی برای تبلیغ و مدیریت محتوای خود ایجاد کنید.
مزایای تدوین استراتژی محتوا؛ پیشروی هدفمند
مزایای اجرای استراتژی محتوا بسیار زیاد است و در صورتی که طبق برنامه پیش رود، نتیجه ایده آل از انتشار محتوا مشاهده می کنید. این مزیت ها به شرح زیر است:
- صرفه جویی در زمان
- نزدیک شدن به موفقیت
- کسب جایگاه عالی میان رقبا
- بهبود سئو سایت
- رسیدن به اهداف کسب و کار
- انسجام محتواها
- جلوگیری از صرف برخی هزینه ها
تاثیر استراتژی بر سئو؛ عزیز شدن برای گوگل
اخیرا الگوریتم های گوگل پرقدرت جلو می روند و به درک بهتر محتواهای انتشار شده می پردازند. آنان ارتباط بین کلمات و جملات را درک می کنند و با استفاده از ربات های نرم افزاری می توانند موضوع مقاله و کیفیت آن را بررسی کنند.
در حقیقت گوگل در تلاش است که همانند یک کاربر موضوعات وب سایت را بخواند. در حالی که کسب و کارها سعی خودشان را می کنند، محتوای باب میل گوگل بنویسند. در این میان، کارشناسان آگاه محتوای مورد پسند کاربر می نویسند و خیالشان کاملا راحت است. نیازی نیست درگیر ساختار الگوریتم پسند شوید، همین که مقاله و محتوای شما نیاز کاربر را پاسخ دهد، گوگل به ارزشمندی آن پی خواهد برد. البته فکر نکنید، نکات سئو اهمیتی ندارد. سئو بر پایه شناساندن محتوا به موتورهای جستجو بنا شده است.
کلام آخر
استراتژی محتوا دنیای بزرگی است و برای موفقیت در موتورهای جستجوگر گوگل ضرورت دارد. در واقع برای اجرایی شدن آن باید ثابت قدم باشید و حتی برای رشد و تکامل محتواها برنامه ریزی کنید. اهداف تجاری کسب و کار به کمک تولید محتوا محقق می شود و برای این که برنامه محتوا در راستای هدف باقی ماند، بهتر است فرآیندهای تیم خود را به صورت سالانه و حتی ماهانه بازبینی کنید.