بازاریابی درونگرا یا جاذبه ای (Inbound marketing) چیست؟
بازاریابی درونگرا یا جاذبه ای (Inbound marketing) یک استراتژی موثر برای تولید محتوای طبیعی است که به برندسازی کسب و کار بسیار کمک می کند. هدف اجرای آن ارتقا مشتریان دائمی و رفع نیازها است. در واقع به جای این که تنها بر روش های تبلیغاتی تکیه کنید، فضایی برای تعامل بیشتر با مشتریان برایتان رقم می خورد.
اگر تصمیم دارید بازاریابی جاذبه ای را پیاده سازی کنید، خوب است با جوانب آن آشنا شوید و بدانید اجرا شدن آن تا چه اندازه اهمیت دارد.
آشنایی کامل با بازاریابی درونگرا
این راهکار جز روش های بازاریابی دیجیتال است که کمک می کند با محتوای مفید و تجربیات جذب کننده برای مخاطبین، آن ها به سمت کسب و کار صوق دهید. ایجاد محتوای باکیفیت و اشتراک گذاری اطلاعات راهی برای دستیابی به مشتریان دائمی شناخته می شود و نسبت به روش های تبلیغاتی اولویت قرار دارد.
برای ایجاد محیطی جذاب در کنار ارائه محصولات، باید از ابزارهای آموزشی، رسانه های تعامل برانگیز و فرصت های ارتباطی نیز کمک بگیرید. برای شروع مهم است که مشخص کنید چه محتوایی می تواند مشتریان را برانگیخه سازد. برای ایجاد تجربه بهتر، از آگاهی گرفته تا اقدامات و حمایت پس از خرید می تواند مثمر ثمر باشد.
پیروی از یک تقویم محتوایی برنامه ریزی شده و برنامه های تبلغیاتی به سازماندهی استراتژی بازاریابی درونگرا کمک شایانی می کند. البته نباید از ایجاد خلاقیت محتوایی و استراتژی های توزیع در کانال های ارتباطی غافل شد.
گرچه بازاریابی درونگرا مستقیما با افزایش فروش در ارتباط نیست، اما بخشی عظیمی از استراتژی بازاریابی دیجیتال را در بر می گیرد.
چرا بازاریابی درونگرا اینقدر مهم است؟
هنگامی که مشتریان یک کسب و کار موفق را پیدا می کنند، آن را با دیگران به اشتراک می گذارند. این چشم انداز برای سازمان شما تاثیر مفیدی دارد و ناخودآگاه یک حلقه پایدار شکل می گیرد. بدین ترتیب، سازمان شما با یک شتاب عالی پیش می رود.
برای دسترسی به مخاطبین هدف، باید دیدگاه کسب و کارتان را سمت استراتژی های بازاریابی درونگرا تغییر دهید. به گفته یکی از بنیانگذاران HubSpot، محتوایی که ارائه می دهید، غنی و آموزنده باشد، بدین شکل، مخاطبین را به سمت خود می کشانید و آن ها عاشق برند شما می شوند. از راه رسانه های اجتماعی، وبلاگ نویسی و یک سایت جذاب، می توانید محتوای ارزشمند، آموزنده و جذاب خود را ارائه دهید. همچنین ارتباطات واقعی با برند شما شکل می گیرد.
بازاریابی درونگرا چگونه کار می کند؟
استراتژی بازاریابی درون گرا موجب می شود به طور موثر برای مخاطبان هدف بازاریابی کنید و بر راه رشد سریع تر تجارت خود قدم بردارید.
استراتژی های جذب
این سبک استراتژی که موجب جذب مخاطبین هدف می شود با ارسال محتوا کار می کند.
برای رسیدن به مخاطبین با ارسال محتوا در سایت و رسانه های اجتماعی شروع کنید. برای مثال، در مورد نحو استفاده از محصولات اطلاعات دقیقی در اختیار مخاطبین قرار دهید. به راه حل هایی که موجب حل شدن چالش های آن ها می شود، بپردازید و جزئیات در ارتباط با تبلیغات یا تخفیف ها را مورد هدف قرار دهید.
برای جذب مخاطبین، محتواها را براساس استراتژی سئو بهینه سازی کنید. روی کلمات کلیدی و عبارات خاص در ارتباط با محصولات یا خدمات تمرکز داشته باشید. بهینه سازی یا همان سئو موجب می شود به صورت ارگانیک صفحات سایت خود را در نتایج جستجو ظاهر کنید.
استراتژی تعامل
هنگام استفاده از استراتژی های جذب باید به دنبال راه کارهایی که موجب تعامل بیشتر و حفظ ارتباطات می شود، بگردید. از سرنخ هایی که موجب برقراری ارتباط می شود استفاده کنید. این استراتژی شامل نحوه رسیدگی و مدیریت تماس های فروش است. همچنین بر شیوه برخورد نمایندگان فروش و خدمات با مشتریان توجه ویژه داشته باشید. مطمئن شوید تمام معاملات شما بر مبنای سود و توافق دو طرف انجام می شود و هیچ گاه ارزش مشتریان خود را زیر سوال نبرید.
استراتژی های لذت بخش
روی خوشحالی مشتریان تمرکز داشته باشید. مطمئن باشید حس رضایت آن ها را بعد از خرید بدست آورده و همیشه مورد حمایت آن ها قرار گرفته اید. این استراتژی شامل تبدیل شدن اعضای تیم شما به مشاوران و کارشناسانی است که در هر زمان به مشتریان کمک می کند.
استفاده از نظرسنجی های خلاقانه به منظور کمک، پشتیبانی و درخواست بازخورد، راهی موثر برای کسب رضایت و خوشحالی مشتریان است نظرسنجی باید در نقاط طلایی و طی تعامل مشتریان به اشتراک گذاشته شود تا از ارزشمند بودن آن اطمینان کافی داشته باشید.
برای مثال، ربات های گفتگو به مشتریان فعلی کمک می کند تا تکنیک های جدید را تنظیم و بخواهند از آن ها استفاده کنند. علاوه براین، ایجاد یک نظرسنجی رضایت 6 ماه بعد از خرید، شما را نسبت به محصول و خدمات خود آگاه می سازد و براساس بازخورد نظرسنجی به بهبود شرایط و فعال شدن ایده های خاص می پردازید.
یکی دیگر از استراتژی های مهم در روند بازاریابی درونگرا گوش دادن به رسانه های اجتماعی است. فالوورهای شما در این رسانه ها از نمایه های مختلف تجربه خود را در مورد محصولات و خدمات شما بیان می کنند و هر گونه سوالی که دارند، در باکس های نظرسنجی مطرح می کنند. با پاسخ دهی به آن ها تعاملات مفیدی شکل می گیرد.
در نهایت بازاریابی جاذبه ای روی خوشحال و حس لذت بخش مشتریان پیش می رود و در هر شرایطی کمک می کند که مشتریان از کسب و کار حمایت کنند. یادتان باشد، یک مشتری خوشحال همیشه طرفدار برند است.
شروع بازاریابی درونگرا
به عنوان یک بازاریاب، هدفتان این باشید که مشتریان بالقوه جدیدی را جذب خود کنید. با آن ها تعامل داشته باشید و برنامه جداگانه ای برای جلب رضایتشان ترتیب دهید. همچنین با تیم های فروش و خدمات خود در ارتباط باشید تا به طور موثر کسب و کار خود را رشد دهید.
ابزارهای جذب | ابزارهای تعامل | ابزارهای لذت بخش |
تبلیغات
ویدیو وبلاگ نویسی رسانه های اجتماعی استراتژی محتوا |
بازاریابی ایمیلی
مدیریت ربات های پرسشگر |
محتوای هوشمند
گزارشات صندوق ورودی مکالمات |
مزایای استفاده از بازاریابی درونگرا
این سبک بازاریابی با توجه به میزان محتوای مفیدی که با اهداف مختلف طراحی می شود می تواند مزایای گفته شده در زیر را داشته باشد:
- موجب دریافت بازخوردهای مشتریان نسبت به برند شما می شود. با استفاده از مصاحبه ها یا نظرسنجی ها اعتمادسازی می کنید و به اعتبار برند خود می افزایید.
- محتوای تولید شده براساس استراتژی بازاریابی درونگرا موجب ارتقا رتبه سایت نزد موتورهای جستجو می شود. مطمئن می شوید مشتریان بالقوه ای که در فضای اینترنت به جستجو می پردازند، با اطلاعات و صفحات محصولات شما روبرو خواهند شد.
- به کمک این استراتژی می توانید معیارهای متفاوتی مانند تعداد مشتریانی که تصمیم به خرید مجدد از شما دارند یا بازدیدکنندگان تکراری دست یابید.
پیروی از رد پای استراتژی بازاریابی درونگرا رتبه سایت خود را ارتقا می دهید.
چه زمانی باید از بازاریابی درونگرا استفاده کنیم؟
مهم ترین فایده ای که این سبک بازاریابی دارد این است که کاربرانی را جذب می کند که فعالانه به دنبال خدمات یا محصولات شما هستند. برای مثال، اگر کاربری “کوله پشتی جادار و سبک” را جستجو می کند و شما چنین محصولی را ارائه می دهید، بازاریابی درونگرا موجب می شود تا محصول شما برای آن شخص قابل مشاهده باشد.
حال دلایل زیر مشخص می کند که می توانید از این استراتژی استفاده کنید:
1. مخاطبین هدف را شناسایی کردید:
اگر می دانید چه کسانی را هدف قرار دهید، بازاریابی درون گرا راهی عالی برای جذب آن ها است. سئو راهکاری عالی برای این موضوع است که با کمک کلمات کلیدی می توانید کاربران به سایت و وبلاگ خود جذب کنید.
2. تصمیم به جذب مخاطبین دارید:
اگر به فکر تعامل یا مکالمه هستید، از تکنیک های بازاریابی درونگرا استفاده کنید. نظرسنجی ها یک سناریو عالی برای تعامل بیشتر است.
3. به دنبال سرنخ های باکیفیت هستید:
با استفاده از این روش بازاریابی، به سرنخ های مفیدی می رسید. با راه اندازی کمپین های هدفمند مخاطبین خود را شناسایی می کنید. برای مثال، کسب وکاری که در حوزه آموزش فعالیت دارد و می خواهد به کاربران که علاقه به ارتقا دانش و مهارت هستند دست یابد، با ارائه کتاب الکترونیکی آموزشی اطلاعات مفیدی را ارائه می دهد.
4. تصمیم به سنجش نرخ بازگشت سرمایه (ROI) هستید:
بازاریابی درون گرا امکان پیگیری مداوم و اندازه گیری را فراهم می سازد. نرخ بازگشت سرمایه از نظر مدیران ارشد بسیار مهم است. به همین خاطر، استفاده از کمپین های موثر که امکان تخصیص بودجه و منابع در آن وجود دارد، بسیارکمک کننده است.
5. بودجه تان محدود یا کم است:
کمپین بازاریابی درون گرا برای هر تیمی می تواند انتخاب قیمت مناسبی باشد. با شناسایی نیازهای مخاطبین و پیدا کردن راه حل های مفید مانند وبلاگ نویسی به جذب مخاطب بیشتر می رسید.
نمونه های پرطرفدار در بازاریابی درونگرا
این تکنیک در استراتژی محتوا حضور پررنگی دارد. در واقع کسب و کارهای آنلاین از روش های مختلف زیر برای جذب مشتریان استفاده می کنند:
- بلاگ: براساس مشاهدات، کسب و کارهایی که بازاریابی خود را بر پایه بلاگ نویسی پیش می برند، حدود 13 درصد احتمال بازگشت سرمایه آن ها بیشتر است. با انتشار محتوای بلاگ حدود 16 ماه، ترافیک سایت 3.5 درصد افزایش می یابد و حدود 4 برابر فروش بیشتر از ماه های گذشته می شود. آپدیت محتوا به پاسخ گویی سوال های مشتریان دائمی کمک می کند. هر چه ارزش محتوا بیشتر باشد، احتمال برندسازی و ایجاد اعتماد بیشتر خواهد شد. اگر تصمیم به ارتقا رشد چند برابر ترافیک را دارید، بهتر است با اصول بازاریابی محتوا و سئو آشنا شوید.
- ایمیل: روزانه تعداد ایمیل های مختلفی برای مشتریان ارسال می شود، حال چکار کنیم که بازاریابی ایمیلی موفق شویم؟ یکی از راهکارهای جذاب برای ارسال ایمیل، شخصی سازی کردن آن است که موجب انتقال حس ارزشمندی به مخاطب می شود. برای مثال، خوش آمدگویی شخصی، ارسال براساس موقعیت جغرافیایی، همراه با امضای کارمندان و کدهای تبلیغاتی مخفی و … می تواند چند استراتژی مفید برای تبدیل مشتریان به مشتریان دائمی باشد.
- شبکه های اجتماعی: شبکه های اجتماعی با هدف مشارکت بسیار خوب عمل می کنند. زیرا کاربران از سوی محتواهای موثر جذب می شود و توجه آن ها به سمت محصولات و خدمات شما حرکت می کند.
- ویدیو: ویدیو یکی از موثرترین ابزارهای بازاریابی درونگرا است که توانایی انتقال پیام ها به صورت جذاب و چشمگیر را دارد و خیلی راحت احساسات بیننده را در دست می گیرد.
سخن پایانی
بازاریابی درون گرا بهترین روش برای تعامل با مخاطبین است. زیرا اعتمادسازی انجام و ارزش مخاطبین به خوبی حفظ می شود. تمرکز بر تکنیک های کلیدی مانند بازاریابی محتوا، سئو، تبلیغات نمایشی و استراتژی ها موجب می شود ترافیک و فروش خود را افزایش دهید و به برندسازی کسب و کارتان کمک کنید.