مراحل انجام سئو سایت چند زبانه چگونه است؟
یک سایت چندزبانه مقدمه ای است که کسب و کار خود را در سطح جهانی مطرح کنید. با طی کردن مراحل سئو سایت چند زبانه و افزایش ترافیک، کاربران زیادی از هر نقطه جهان به سایت شما هجوم می آورند و وارد بازارهای بین المللی می شوید. اگر در این راه موفق شوید، درآمدی باورنکردنی و دلاری را تجربه می کنید و حوزه فعالیت شما در سطح جهانی مطرح خواهد شد.
بهینه سازی سایت چند زبانه و بین المللی تفاوت هایی با سایت های فارسی دارد و برای اجرای آن باید به برخی اصول و استراتژی ها پایبند باشید. در این مقاله به شما کمک می کنیم تا موضوع سئو چند زبانه را درک کنید و به بررسی برخی نکات کلیدی آن می پردازیم.
سئو چند زبانه و بین المللی چیست؟
ابتدا از “سئو چند زبانه چیست؟” شروع کنیم. SEO سایت های دو زبانه یا چند زبانه بدین معناست که محتوای بهینه شده به چند زبان ارائه می شود و با پیاده سازی آن، ترافیک ارگانیک سایت افزایش می یابد. زیرا رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو ایده آل است و با بالا رفتن در صفحه نتایج موتور جستجو، افراد بیشتری نام سایت را مشاهده می کنند.
طبق عادت، بیش از 75 درصد جستجوگران تنها به صفحه اول نتایج موتورهای جستجو توجه نشان می دهند. پس اگر در صفحه اول ظاهر نشوید، بسیاری از مشتریان بالقوه را از دست می دهید. حال تصور کنید سایت چند زبانه شما جایگاه مناسبی میان جستجوگران خارجی داشته باشد، بی تردید نظر آن ها نسبت به سایت جلب می شود و می توانید برای مخاطبین بین المللی نیز حرفی برای گفتن داشته باشید.
مراحل بهینه سازی سئو سایت چند زبانه (صفر تا صد)
1.تعریف بازارهای هدف
یکی از مهم ترین کارهایی که باید هنگام برنامه ریزی سایت چند زبانه انجام دهید، مشخص کردن مناطق هدف است. برای تصمیم گیری درست، سوالات زیر را از خود بپرسید:
- مخاطبین فعلی شما اهل کجا هستند؟
- بازدیدکنندگانه وب سایت شما کجا هستند؟
- کدام بازارها از نظر استراتژی های تجاری برایتان اهمیت دارند؟
این سوالات بهتان کمک می کند که سایت خود را به چه زبانه هایی ترجمه کنید. البته صورت احساس نیاز، می توانید زبان های بیشتری را به سایت اضافه کنید.
2. در نظر گرفتن سرور مناسب
یکی از مراحل سئو سایت وب سایت چند زبانه، انتخاب سرور مناسب است. زیرا این موضوع روی بارگذاری و سرعت سایت تاثیر زیادی می گذارد. خوشبختانه با حضور سیستم های CDN انتخاب سرور برای سایت ها، مخصوصا سایت های چند زبانه راحت تر شده است و دیگر نگرانی بابت موقعیت مکانی ندارید. این سیستم به طور خودکار سایت را روی چند سرور در موقعیت های جغرافیایی مختلف بارگذاری و براساس موقعیت مکانی کاربر، نزدیک ترین سرور را انتخاب می کند.
3. شناسایی کلمات کلیدی
بعد از این که بازارهای هدف خود را مشخص کردید، باید کلمات کلیدی که می خواهید تحت ترجمه رتبه بگیرند را مشخص کنید. برای اطمینان از بهترین کلمات کلیدی انتخاب شده برای سئو سایت چند زبانه مراحل زیر را طی کنید:
- چند نمونه از کلمات کلیدی برتر را ترجمه کنید.
- در مورد کلمات کلیدی که دیگر مشاغل در صنعت شما استفاده می کنند، تحقیق کنید.
- به کمک ابزارهایی همچون Google Trends محبوبیت کلمات کلیدی را فهرست کنید و انتخاب نهایی را انجام دهید.
روش های مختلفی برای انتخاب کلمات کلیدی وجود دارد، اما بهتر است برای داشتن یک لیست کامل از کلمات کلیدی مناسب وقت کافی بگذارید.
4. تولید محتوا و ترجمه آن
ترجمه و تولید محتوا جز یکی از مهم ترین مراحل سئو سایت چند زبانه است که به کمک آن بازدید کاربران افزایش می یابد و یک سایت کاربردی و جذاب را تحویل آن ها می دهید. برای این کار، داشتن تجربه کافی در حوزه تولید محتوا به زبان های مختلف ضروری است و هرگز از ابزارهای آنلاین ترجمه برای تبدیل محتوای فارسی به زبان دیگر استفاده نکنید. زیرا این دسته از ابزارها بدون هیچ درکی از مفهوم محتوا کلمات را به ترتیب ترجمه می کنند و کاربران خارجی با خواندن آن متوجه هدف تولید محتوا نخواهند شد. از سوی دیگر، موتورهای جستجو متوجه ترجمه بودن محتوا به کمک ربات ها می شوند و رتبه سایت را کاهش می دهند.
برای تولید محتوا مناسب به زبان های دیگر بهتر است از مترجمین باتجربه استفاده و به صورت حرفه ای وب سایت خود را به چندین زبانه سئو کنید.
5. کمک گرفتن از افزونه های مفید
در این مرحله باید به سرغ افزونه های مناسب برای انتشار محتوا و مدیریت بهتر سایت بروید. برخی افزونه های مانند WPML برای سئو سایت چندزبانه در قالب وردپرس بسیار مناسب هستند که به مدیریت بهتر سایت کمک بزرگی می کنند. با خرید اشتراک سالانه می توانید از این افزونه ها بهره مند شوید و محتواها را با قابلیت های کاربردی منتشر کنید.
6. ترجمه URL و متا دیتاها
ترجمه نام صفحات و متا دیتا آن ها در مراحل سئو سایت چندزبانه قرار دارد که عدم توجه به آن، موجب می شود کاربران هنگام جستجو سایت شما را پیدا نکنند. تمام صفحات باید به زبان مورد نظر ترجمه و آدرس و متا توضیحات، تگ ها و یا متن جایگزین نیز باید به زبان کشور مورد نظر ارائه شود.
اگرچه برخی داده های نام برده از سوی کاربران قابل مشاهده نیست، اما محتوای آن ها از سوی موتورهای جستجو بررسی می شود. علاوه براین، بدون متا دیتاها در نتایج جستجو کاربران خارجی حضور نخواهید داشت.
7. انتخاب پسوند مناسب کاربران خارجی و ایرانی
یکی از مراحلی که صاحبین سایت از آن غافل می شوند، انتخاب پسوند مناسب است. در واقع باید پسوندی انتخاب شود که برای تمام کاربران داخلی و خارجی مناسب باشد. قرار دادن پسوند .IR تنها مختص کاربران داخل کشور است و نزد کاربران خارجی اعتباری ندارد.
اگر می خواهید سایت چند زبانه تان اعتبار داشته باشد، می توانید از پسوند .COM استفاده کنید. از دیگر پسوندهای معتبر مخصوص سایت های چند زبانه می توان به .net، .org، .biz، .gov، .name و … اشاره کرد.
8. استفاده از تگ hreflang
برای نمایش زبان مناسب هر کاربر، استفاده از تگ های hreflang ضروری است. به کمک این تگ ها، هر کاربری به زبان خویش سایت را بارگذاری می کند. کار تگ های hreflang، معرفی سایت شما به خزنده های گوگل است تا میان محتواهای سایت به زبان های مختلف، زبان مورد نظر نشان داده شود. یکی دیگر از اقدامات این تگ، فهماندن صفحات ترجمه شده به عنوان نسخه جایگزین به گوگل است. زیرا ممکن است گوگل دو محتوا به زبان مختلف را تکراری بداند و تنها یکی از آن ها را وارد نتایج جستجو کند.
تگ hreflang از زبان خاص HTML تشکیل می شود و در بخش هدینگ سایت حضور دارد. این تگ وظیفه تنظیمات سایت براساس زبان و موقعیت های مکانی مختلف را دارد که برای استفاده از آن می توانید از روش های مختلف کمک بگیرید. راحت ترین راه، مراجعه به سایت sistrix.com است که با ورود به آن ابزارهای رایگان مناسب در حوزه سئو را مشاهده می کنید.
سخن پایانی: مزایای پیاده سازی تکنیک های سئو سایت چند زبانه
اگر تصمیم دارید وب سایت خود در اختیار کاربران خارجی قرار دهید، ابتدا باید یک استراتژی قوی برای بهینه سازی سئو سایت چند زبانه طراحی کنید. بدون این استراتژی نمی توانید در مسیر درست قرار گیرید و ممکن است هزینه هایتان بر باد رود.
مراحل سئو سایت چندزبانه کمک می کند براساس استانداردهای موتور جستجو کاربران غیرایرانی را برای بازدید دعوت کنید و در دنیای بزرگتری قدم بردارید.