چگونه از ابزار Page Speed Insights استفاده کنیم؟
عصر امروز، عصر سرعت و ارتباطات پیشرفته است. برای تجربه کاربری عالی، باید به سرعت نور پاسخ دهید. اگر سایت تان کند باشد، کاربر خیلی سریع نظرش را تغییر می دهد و به سراغ رقبا می رود. یکی از بهترین عوامل موثر بر ارتقا سرعت سایت، استفاده از ابزار Page Speed Insights است. این ابزار برخلاف قدرتش، کاملا رایگان است و برای تحلیل سرعت سایت به کمک تان می آید.
برای این که یاد بگیریم: چگونه از ابزار Page Speed Insights استفاده کنیم، در این آموزش همراه ما باشید. با استفاده از این ابزار حرفه ای سئو، مشکلات فنی مرتبط با سرعت سایت را از سر راه برمی دارید و سرعت بارگذاری را ارتقا می دهید.
دلیل اهمیت سرعت سایت: برآورده کردن مهم ترین توقع کاربران
قبل از این که بگوییم ابزار Page Speed Insights چیست و چکار می کند، دلیل اهمیت سرعت سایت را بررسی می کنیم. خودتان را جای کاربران قرار دهید، قطعا توقع دارید در سریع ترین زمان به نیازهایتان پاسخ داده شود. اما اگر با کندی سایت روبرو شوید، سریعا از آن خارج می شوید. این اتفاق، نرخ پرش از صفحه را افزایش می دهد و تاثیر منفی بر سئو و رتبه آن می گذارد.
گوگل بنا به درخواست کاربران در سال 2010، سرعت سایت را به عنوان یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی اعلام کرد که تاکنون هنوز این موضوع پابرجاست. علاوه براین، سرعت بارگذاری در نسخه موبایل اهمیت پیدا کرد و سئوکاران قهار به ارتباط ناگسستی بین سرعت سایت و افزایش رتبه در نتایج جستجو ایمان آوردند. حال اگر ابزاری باشد، عوامل موثر بر سرعت بارگذاری را بررسی کند، به کارتان می آید و می تواند موانع بر سر راه را حفظ کند.
معرفی ابزار Page Speed Insights
برای استفاده از این ابزار باید وارد سایت Page Speed Insights شوید. این سایت به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد و متعلق به گوگل است که به بررسی عملکرد سایت می پردازد. با استفاده از این ابزار قدرتمند گوگل جای کاربر قرار می گیرید و سرعت بارگذاری صفحات را ارزیابی می کنید. همچنین عملکرد سایت از دیدگاه موتورهای جستجو برایتان روشن می شود.
البته کار پیج اسپید گوگل تنها به ارزیابی محدود نمی شود، این ابزار می تواند همانند یک مشاور راهنمایی تان کند و برای بهبود سرعت سایت پیشنهادات فوق العاده ای ارائه می دهد. با تجزیه و تحلیل گزارشات دقیق آن، سایت را زیر ذره بین قرار می دهید و برای بهبود سرعت بارگذاری تصمیم های منطقی می گیرید.
نحوه کار کردن ابزار Page Speed Insights: همواری مسیر موفقیت
این ابزار با اخذ URL صفحه مورد نظر کار خودش را شروع می کند و بررسی های مختلفی روی آن انجام می دهد. تجزیه و تحلیل های ابزار پیج اسپید گوگل بر مبنای مختلف مانند بهینه سازی تصاویر، مدت زمان پاسخگویی سرور، فشرده سازی کدها و بهره مندی از کش است. نتیجه آن، امتیازی است که بین 0 الی 100 به صفحه داده می شود.
برای استفاده از این ابزار باید به سایت Page Speed Insights مراجعه و URL دلخواه تان را وارد کنید. با کلیک روی دکمه Analyze، تحلیل و بررسی های انجام شده در اختیارتان قرار می گیرد و اثرات منفی بر سرعت صفحه قابل مشاهده است. معیارهایی همچون LCP و FID که تاثیر مستقیم روی سرعت سایت می گذارد، درون گزارش قرار دارد و سئوکاران با مشاهده آن ها، بهینه سازی سایت را در بالاترین سطح استاندارد گوگل پیش می برند.
انواع معیارهای ابزار Page Speed Insights
این ابزار به کمک شاخص های اندازه گیری متعددی عملکرد سایت و صفحات را بررسی می کند. شاخص های آن شامل موارد زیر است:
• شاخص LCP
LCP مخفف عبارت Largest Contentful Paint است که زمان بارگذاری بزرگ ترین المان محتوایی صفحه را مشخص می کند. هر چه این زمان سریع تر باشد، صفحه از تجربه بصری مثبتی برخوردار خواهد بود.
• شاخص FCP
First Content Paint بیانگر زمان شروع بارگذاری تا مشاهده اولین متن یا تصویر صفحه است. این شاخص مشخص می کند تا چه حد سرور به درخواست کاربر خوب پاسخ می دهد و بهینه سازی های ابتدایی صفحه چقدر اثربخش بوده است.
• شاخص TBT
شاخص Total Blocking Time به مدت زمانی که صفحه به دلیل فرآیندهای دشوار و اسکریپت ها توانایی پاسخ دهی به ورودی کاربر را ندارد، اشاره می کند. هر چه زمان انتظار کاربر بیشتر شود، ارزش این شاخص کاهش می یابد.
• شاخص CLS
شاخص Cumulative Layout Shift وظیفه اندازه گیری جابجایی المان های درون صفحه را به عهده دارد. به کمک این ابزار مشخص می کنید، چقدر طول می کشد تا المان ها حین بارگذاری جابجا شوند و تجربه بصری کاربر را با مشکل مواجه کنند.
• شاخص Speed Index
این شاخص در ابزار Page Speed Insights به سرعت بارگذاری محتوای صفحه مربوط می شود. و نحوه بارگذاری آن مورد بررسی قرار می گیرد. در واقع بیان می کند سرعت مشاهده المان های مختلف صفحه چقدر است.
چطور امتیازات Page Speed Insights را بهبود بخشیم؟
اگر درون نتایج این ابزار رنگ های قرمز و نارنجی متعددی مشاهده می کنید، صفحه شما با مشکلات بارگیری متعددی روبرو است. ممکن است در خواندن این خطاها ناتوان باشید. در این قسمت بیان می کنیم چه نکاتی باید برای رفع خطاها رعایت کنید:
فعالسازی حالت فشرده
امروزه مرورگرها با قابلیت کوچک کردن سایز صفحات ارائه می شوند تا کاربران متعدد با توجه به صفحه نمایششان، بهترین نسخه را دریافت کنند. برای این که امکان کوچک شدن صفحات تا 90 درصد وجود داشته باشد، باید از فعال بودن کمپرسور gzip مطمئن باشید. این کمپرسور با بهینه سازی روند درخواست و پاسخ HTTP، صفحه ارائه شده به کاربر را در قالب کوچک تر به نمایش می گذارد.
بهینه سازی تصاویر
المان های بصری به راحتی بخش عظیمی از حجم صفحه را به خود اختصاص می دهند. بنابراین زمان بارگذاری آن ها روی نرخ تبدیل تاثیر مستقیم می گذارد. براساس نتایج، صفحات دارای تصاویر کمتر درصد تبدیل بالاتری نسبت به صفحاتی که به دلیل المان های گرافیکی با کاهش سرعت روبرو هستند دریافت می کنند.
با استفاده از سئو تصاویر می توانید در اندازه و زمان بارگذاری تاثیر مثبتی ایجاد کنید. البته قبل از هر کاری، برای هر المان بصری این سوال را بپرسید: آیا حضور این عکس ارزشمند است یا می توان بدون آن تاثیر دلخواه را روی مخاطبین اعمال کرد؟
اولویت بندی محتوا
زمان بارگذاری صفحه تنها به سرعت بارگیری آن مربوط نمی شود. این عملکرد باید از دیدگاه کاربر بررسی شود و احساس او نسبت به لود شدن صفحه اهمیت دارد. در واقع چقدر سریع بودن سایت قابل لمس است؟ چنین دیدگاهی ممکن است نسبت به محاسبات ابزارهای تست سرعت متفاوت باشد و برای تقویت آن، اولویت بندی محتواها مورد توجه قرار می گیرد. برای مثال، بهتر است ابتدا متن صفحه در بالا ظاهر، سپس زمانی برای بارگیری ویجت ها در نظر گرفته شود. اگر کد و ساختار نادرستی برای بارگذاری انتخاب کرده باشید، در ذهن کاربر سرعت و عملکرد سایت ناخوشایند جلوه می دهد.
افزایش سرعت پاسخ دهی سرور
مدت زمانی که سرور کار بارگیری محتوای صفحه را برای کاربر آغاز می کند، براساس عوامل مختلفی مانند مسیر، حافظه، منبع CPU، چارچوب ها و … مشخص می شود. برای کاهش این زمان باید عوامل موثر را در نظر بگیرید و مشکلات بر سر راه را کنار بزنید.
استفاده از حافظه پنهان مرورگر
یکی از دلایلی که نتایج ابزار Page Speed Insights را به چالش می کشاند، استفاده از حافظه پنهان مرورگر است. قبل از لود شدن صفحه، صحبت هایی بین مرورگر و سرور ردوبدل می شود. این صحبت ها بر زمان تاثیر می گذارد و در صورت استفاده از فضای پنهان مرورگر، یک صفحه سریع تر بارگذاری خواهد شد، زیرا مرورگر عناصری که از قبل بارگذاری کرده است را در ذهن خود ثبت کرده و خیلی سریع در اختیار کاربر قرار می دهد.
مزایای استفاده از گزارشات ابزار Page Speed Insights
طبق گفته گوگل، سرعت بارگذاری سایت می تواند تاثیر چشمگیری روی الگوریتم های رتبه بندی بگذارد. با بهبود سرعت سایت رتبه آن نزد نتایج جستجو بهبود می بخشد و برای رسیدن به این هدف، تحلیل گزارشات این ابزار کاربردی بسیار توصیه میشود. در موارد زیر به مزایای بیشتر ابزار Page Speed Insights پی می بریم:
• به کمک شاخص سرعت، عملکرد صفحه براساس داده های آزمایشی قابل بررسی است.
• پیشنهادهایی برای بهبود عملکرد صفحه و افزایش سرعت بارگذاری مطرح می شود.
• راهنمایی هایی به عنوان توسعه و ارتقا وب در دسترس قرار می گیرد.
• تجربه کاربران هنگام ورود به صفحه در قالب یک دوره 30 روزه طراحی می شود.
• لیستی از فاکتورهای موفق آمیز صفحه مورد نظر تدوین می شود.
از آنجا که ابزار Page Speed Insights زیر نظر گوگل طراحی شده است، اطلاعات و گزارشات آن کاملا دقیق و امروزی است. همچنین با تحلیل داده های واقعی تلاش می کنید تجربه کاربری بهتری رقم زنید.
سخن پایانی
یادگیری شیوه استفاده از ابزار Page Speed Insights، موجب می شود بهینه سازی سرعت سایت زیر نظر کاربران و سلایق گوگل پیش می برید. بهبود سرعت بارگیری سایت نظر کاربران را به خوبی جلب می کند و از نظر قوائد سئو امری ضروری است. با تحلیل نتایج این ابزار و اعمال پیشنهادات آن، مشکلات بارگذاری شناسایی و اقدامات لازم برای افزایش سرعت پیاده سازی می شود.