آموزش سئو کردن صفحات دسته بندی سایت فروشگاهی
آموزش سئو کردن صفحات کتگوری یکی از چالش های رایجی است که سئوکاران عزیز با آن روبرو می شوند. زیرا صاحبین سایت های فروشگاهی برای افزایش درصد فروش به بهینه سازی صفحات محصولات نیاز دارند. افزودن محتوای مفید و کاربردی به صفحات موجب ارتقا جایگاه آن ها در نتایج جستجو می شود و یک ساختار مناسب برای محصولات به منظور دسترسی و جستجو راحت کاربران، تاثیر مثبتی روی سئو سایت دارد.
زمانی که کاربران به راحتی محصولات شما را جستجو و با کسب آگاهی کامل اقدام به خرید کنند، موتورهای جستجو نیز به درک بهتری از سایت شما می رسند. اما بهم ریختگی و وجود صفحات خالی ارزش سایت را زیر سوال می برد و هر کسی حاضر به خرید نمی شود. حال برای این که مراحل سئو کردن صفحات دسته بندی سایت فروشگاهی را طبق اصول پیش ببرید، در ادامه همراه ما باشید.
مراحل آموزش سئو کتگوری
آموزش سئو کردن صفحات کتگوری طبق مراحل اصولی پیش می رود. اجرای مراحل زیر کمک می کند به نتیجه دلخواه و حضور صفحات در موتورهای جستجو برسید:
1.انتخاب کلمه کلیدی درست
در اولین قدم آموزش سئو کردن صفحات کتگوری فروشگاهی، انتخاب کلمه کلیدی است. بهترین کلمه کلیدی برای صفحه محصولات کلمه ای است که کاربر آن را در اینترنت سرچ می کند. البته هدف کاربر از سرچ کلمه رسیدن به صفحه محصولات است، نه مقاله مربوط به آن محصول. پس خودتان را جای کاربر قرار دهید و در نظر بگیرید نیاز او دقیقا چیست؟ همچنین می توانید از گوگل کمک بگیرید. با جستجو کلمه کلیدی مورد نظر به نتیجه می رسید رقبا از چه کلمات کلیدی استفاده می کنند.
2.نوشتن محتوای مفید
محتوای مربوط به صفحه دسته بندی بهتر است کاربر را برای تجربه خرید بهتر راهنمایی کند. برای مثال، اگر قرار است برای دسته بندی محصولات آرایشی محتوا بنویسید، نوشتن انواع لوازم آرایشی به تنهایی کاربرپسند نیست. بهتر است در این صفحه به دغدغه های ذهنی کاربران نیز پاسخ دهید:
- چطور محصولات آرایشی را تهیه کنیم؟
- بهترین برند کدام است؟
- استفاده صحیح محصولات آرایشی چگونه است؟
برخی سوالات مهم می تواند جز سرتیترهای اصلی قرار گیرد و برخی دیگر به عنوان سوالات متداول قابل جایگذاری است. ارائه چنین محتوایی نزد گوگل جایگاه ویژه ای دارد و کاربران با خواندن آن، راحت تر تصمیم می گیرند که آیا محصول مورد نظر برای آن ها مناسب است یا خیر. البته فراموش نکنید افراط در هر کاری جایز نیست. گاهی اوقات محتوای محصولات به حدی طولانی می شود که کاربر تمایلی به همراهی آن تا پایان صفحه ندارد.
3.دسته بندی منطقی و منظم
برای دسته بندی درست صفحه محصولات ابزارهای مختلفی وجود دارد. برای مثال، درون پنل وردپرس، ابزاری به نام WooCommerce وجود دارد که برای ایجاد روابط دسته بندی ها می توانید از آن استفاده کنید. سازماندهی دسته بندی ها مطابق Breadcrumbs کمک می کند کاربر محل فعلی خود را بداند و بدون سردرگمی به صفحات مختلف سر بزند.
4. لینک سازی داخلی دسته بندی
یکی دیگر از مراحل مهم در آموزش سئو کردن صفحات کتگوری، اجرای لینک داخلی است. اما بهتر است ایجاد لینک از چه صفحاتی باشد؟ ساده ترین و مفیدترین لینک دریافتی می تواند از منو صفحه اصلی سایت باشد. با قرار دادن لینک صفحه های دسته بندی در صفحه اصلی، ارتباط قوی و مفیدی ایجاد می شود و روی سئو سایت تاثیر مثبتی می گذارد. همچنین می توانید از صفحات محصول لینک دریافت کنید و امکان لینک دهی به مقالات نیز وجود دارد.
5. عنوان و توضیحات متا مناسب
خیلی ها به اشتباه تصور می کنند سئو عنوان و توضیحات صفحات دسته بندی اهمیت چندانی ندارد. اما بهتر است روی این بخش نیز تمرکز کافی داشته باشید تا هنگامی کاربر محصول مورد نظر را جستجو می کند به صفحه کتگوری دست یابد.
نوشتن توضیحات متا و انتخاب یک عنوان جذاب روی سئو و افزایش بازدید تاثیر فوق العاده ای می گذارد و کمک می کند صفحه در نتایج گوگل ظاهر شود.
6. سئو کردن آدرس URL
حتما آدرس URL مناسبی برای صفحات کتگوری انتخاب کنید. این که به جستجو راحت تر کاربران و درک بهتر موتورهای جستجوگر کمک می کند. همچنین در نگاه کاربر صفحات محصولات خود را مطمئن و قابل اعتماد جلوه می دهید. برای مثال، ابتدا نام محصول و سپس نام برند را ذکر کنید. در آخر، آدرس سایت نمایان می شود.
7. استفاده از لینک های Breadcrumb
این دسته از لینک ها به عنوان راهنما ظاهر می شوند و به کاربر نشان می دهند دقیقا در چه موقعیتی از سایت حضور دارد. همچنین در سایت شما یک سبک لینک سازی قوی بین صفحات مختلف دسته بندی شکل می گیرد و کاربران راحت تر به صفحات مختلف دسترسی دارند.
8. به روزرسانی صفحات
شما به عنوان صاحب سایت موظف هستید در صورت بروز هر گونه تغییر توضیحات محصولات را ویرایش کنید. همانطور که مقالات نیاز به بازبینی و تغییر دارند، صفحه محصولات نیز باید به روزرسانی شوند تا اعتبار آن ها نزد گوگل ارتقا یابد. هر چه اطلاعات ارائه شده جدیدتر و کاربردی تر باشد، کاربر برای خرید یا ماندن در صفحه بیشتر ترغیب می شود.
اقدامات ممنوعه در سئو دسته بندی سایت
حال می خواهیم به اشتباهات رایجی که ممکن است هر سئوکاری در بهینه سازی دسته بندی به آن مرتکب شود، بپردازیم. آن ها را به ذهن بسپارید تا سایت شما به خطر نیوفتد:
1.ایجاد برچسب و دسته بندی های تکراری
استفاده از کلمه کلیدی و برچسب یکسان برای یک صفحه کاملا اشتباه است. زیرا دو کلمه کلیدی مشابه در سایت شکل می گیرد و روی سئو سایت تاثیر منفی می گذارد. علاوه براین، وجود صفحه دسته بندی و مقاله تکراری کار درستی نیست. برای مثال، یک صفحه محصول با کلمه خرید کیف منتشر کرده است و مقاله ای با کلمه خرید کیف در سایت وجود دارد. به این اتفاق رایج، کانیبالیزیشن (cannibalization) می گویند و گوگل هنگام مواجه شدن با آن ترجیح می دهد یکی از صفحات را نادیده بگیرد.
2.عدم استفاده از تگ و کلمات کلیدی مناسب
یکی دیگر از نکات مهم در ارتقا سئو سایت های فروشگاهی، استفاده از تگ و کلمات کلیدی مرتبط است. در صورت انتخاب تگ و کلمات کلیدی نامناسب برای صفحات محصولات، احتمال افت رتبه سایت در نتایج جستجو افزایش می یابد و مخاطبین به راحتی به محصولات مورد نظر دسترسی پیدا نمی کنند.
همچنین درصد فروش و ترافیک سایت کاهش پیدا می کند و مشتریان خود را به مرور زمان از دست می دهید. برای پیشگیری از این اتفاقات ناگوار، به نیازهای مشتریان توجه داشته باشید و براساس آن، تگ ها و کلمات کلیدی را انتخاب کنید.
3.ایجاد صفحات بدون محتوا
یکی از اشتباهات رایج سایت های فروشگاهی، وجود صفحات و دسته بندی های خالی و بدون محتوای مفید است. انجام این کار روی رتبه بندی سایت شما تاثیر منفی می گذارد و تجربه ناخوشایندی را برای کاربر شکل می دهد. کاربران هنگام مواجه با چنین سایتی به راحتی نمی توانند محصولات دلخواه خود را پیدا کنند و درصد فروش به شدت کاهش می یابد. علاوه براین، وجود صفحات خالی از سرعت بارگذاری سایت می کاهد و در پی آن، موجب کاهش ترافیک می شود.
پس اگر صفحات خالی دارید، هر چه سریع تر آن ها را حذف کنید و یک ساختار مناسب برای محتوای هر صفحه در نظر بگیرید.
رتبه گیری با سئو صفحات دسته بندی …
ارتقا سئو و بهینه سازی صفحات محصولات و دسته بندی همانند مقالات سایت اهمیت دارد. توجه به آن نه تنها موجب بهبود رتبه، بلکه افزایش فروش را به همراه دارد. زیرا کاربران برای خرید به سراغ صفحات دسته بندی می روند و احتمال خرید از این طریق بسیار زیاد است.