جستجوی صوتی گوگل چیست و چه کاربردی دارد؟
جستجوی صوتی گوگل یکی از امکانات هیجان انگیز و جدید گوگل است که شرایطی فراهم کرده تا کاربر با صدای خود به جستجو در گوگل بپردازد. امروزه با حضور کاربران مختلف در دنیای اینترنت، جستجوی صوتی به یکی از ابزارهای دسترس و آسان تبدیل شده که نیازی به تایپ ندارد و خیلی سریع پاسخ می دهد.
حال برای این که با شرایط و ویژگی های بیشتر این قابلیت آشنا شوید، ادامه مطلب را دنبال کنید. زیرا برای تجربه کاربری متفاوت و بهینه سازی محتوا سایت نیاز است نحوه استفاده از این ابزار کاربردی را بدانید.
جستجوی صوتی گوگل چیست؟
این ابزار جز قابلیت های کاربردی گوگل است که اجازه می دهد کاربران به جای تایپ کردن در قسمت باکس جستجو، نیاز خود را در قالب ویس به موتورهای جستجوگر بفهمانند. نحوه عملکرد جستجوی صوتی بدین گونه است که الگوریتم تشخیص گفتار تک تک کلمات گفته شده کاربر را کنار هم می چیند و براساس آن، نتایج جستجو را ارائه می دهد. برای دسترسی به این قابلیت تنها کافی است به صفحه گوگل در گوشی همراه یا رایانه بروید و روی میکروفون کلیک، سپس سوال و یا خواسته خود را اعلام نمایید.
تاریخچه جستجوی صوتی به سال 2011 برمی گردد که این ویژگی تنها برای دستگاه های ios در نظر گرفته شد. برای اولین بار، این ابزار تنها زبان انگلیسی را پوشش می داد، اما خیلی سریع زبان های دیگر را در دایره لغوی خود وارد کرد. بعد از گدشت یک سال، جستجوی صوتی به دنیای اندروید نیز راه یافت و کاربران بیشتری از این قابلیت استفاده کردند.
دلیل محبوبیت جستجوی صوتی در گوگل
کاربرد ابزار جستجوی صوتی گوگل در زمینه های مختلف باعث شده است دیگر کاربران وقت خود را صرف تایپ کردن نکنند و خیلی سریع با به زبان آوردن کلمات، سوال و درخواست خود را با گوگل درمیان بگذارنند. در موارد زیر با مزایای این ابزار و دلیل پرطرفدار بودن آن بیشتر آشنا می شوید:
- جستجوی صوتی نسبت به تایپ کردن بسیار راحت تر است. مخصوصا برای افرادی که دچار آسیب دیدگی یا معلولیت هستند.
- در مواقعی که از املای کلمه ای مطمئن نیستید، این شیوه جستجو به کارتان می آید.
- کاربرانی که با دنیای اینترنت سروکار دارند و ترجیح می دهند از وقت خود بهترین استفاده را ببرند، جستجوی صوتی را انتخاب می کنند.
گوگل با ارائه این ابزار تلاش خود را برای برقراری ارتباط های گسترده تر با کاربران به کار گرفت و توانست با آن ها تعامل صوتی داشته باشد. احساس راحتی کار با جست و جوی صوتی در دستگاه های تلفن همراه بیشتر است، اما باز هم می توان با کسب اطمینان از عملکرد میکروفون دسکتاپ از این ابزار داخل لپ تاپ و کامپیوتر استفاده نمود.
استراتژی سئو جستجوی صوتی گوگل
بعد از این که کاملا درک کردید، جستجوی صوتی گوگل چیست، بهتر است با شیوه بهینه سازی وب سایت برای این ابزار آشنا شوید. در واقع برای این که سایت شما در برابر جستجوهای صوتی کاربران خوب عمل کند و نتایج قرار گیرد، باید به چند استراتژی گفته شده در زیر توجه کافی داشته باشید:
سئو بر مبنای کلمات کلیدی بلند
استفاده از کلمات کلیدی یا همان Long-tail Keywords در نتایج جستجوی صوتی رتبه بهتری کسب می کنید، زیرا کاربران هنگام صحبت کردن از کلمات طولانی تری استفاده می کنند و برخلاف تایپ کردن، عبارات خاص و کلمات کلیدی بلندی را به کار می برند.
کمک گرفتن از زبان ساده و مکالمه ای
هنگامی که کاربران وارد جستجوی صوتی می شوند، ناخودآگاه به حالت مکالمه ای صحبت می کنند و نوع گفتارشان نسبت به سبک نوشتاری کاملا متفاوت است. پس سعی کنید، مقالات خود را در قالب زبان ساده بنویسید و از به کار بردن کلمات و عبارات پیچیده خودداری کنید.
- ارتقا سرعت سایت
یکی دیگر از نکاتی که به بهبود رتبه در جستجوهای صوتی کمک می کند، افزایش سرعت سایت است. اکثر کاربرانی که از این قابلیت استفاده می کنند، تصمیم دارند خیلی سریع به نتایج دست یابند. به همین خاطر، به سرعت سایت اهمیت زیادی می دهند و هر چه عملکرد سایت بهتر باشد، قطعا احتمال بیشتری وجود دارد که در نتایج جستجوی صوتی حضور داشته باشد.
- توجه به فیچر اسنیپت
بیشتر اوقات گوگل برای اعلام نتایج جستجوی صوتی از فیچر اسنیپت استفاده می کند. پس محتواهایی که در قالب اسنیپت نشان داده می شود، راحت تر در نتایج جستجوی صوتی راه می یابند.
- بهینه سازی برای کاربران موبایل
اکثر کاربرانی که سوال و درخواست خود را در قالب ویس ارائه می دهند، از تلفن همراه استفاده می کنند. علاوه براین کاربران موبایل روز به روز در حال افزایش هستند. بنابراین بهینه سازی سایت برای این دسته از کاربران بسیار اهمیت دارد و ارائه یک سایت در قالب ربسپانسیو موجب ارتقا سرعت می شود.
- پاسخ به سوالات رایج
بیشتر جستجوهای در قالب صدا سوالی هستند و با کلماتی مانند چگونه، چرا، کجا و … شروع می شوند. پس گنجاندن سوالات رایج کاربران در محتوای سایت کمک می کند در نتایج صوتی گوگل حضور پیدا کنید.
- سئوی محلی
یکی دیگر از استراتژی های سئو سرچ صوتی گوگل، سئو محلی است. زیرا کاربران از طریق صوت برای پیدا کردن کسب و کارهای محلی استفاده می کنند. پس بهینه سازی محلی موجب می شود سایت شما در نتایج جستجوهای صوتی برای محیط اطراف نمایش داده شوید.
چطور از سرچ صوتی گوگل استفاده کنیم؟
استفاده از این ابزار بسیار ساده است. ابتدا باید وارد گوگل یا مرورگر دستگاه خود شوید. روی آیکون میکروفون کلیک کنید. یا با گفتن “ok google” یا “he google” به بخش جستجوی صوتی وارد می شوید. با فعالسازی میکروفون، هر سوال یا خواسته ای دارید، بیان می کنید. در پایان، گوگل براساس درخواستتان، نتایج مرتبط را به نمایش می گذارد.
برای این که گوگل دچار اشتباه نشود، باید از عملکرد میکروفون مطمئن شوید. زیرا با هر تعبیر اشتباهی، نتایج ممکن است براساس خواسته شما طراحی نشود.
سخن پایانی
گوگل با ایجاد جستجوی صوتی دایره ارتباطات خود را با کاربران گسترش داده و با ایجاد پیوندی دوستانه و صمیمی در تلاش است خیلی سریع به سوالات آن ها پاسخ دهد. در حال حاضر، این قالب جست و جو محبوبیت زیادی پیدا کرده است و کاربرانی که تمایل دارند از زمانشان بهترین استفاده را ببرند به سراغ میکروفون گوگل می آیند. پس برای این که جایگاه موثری در این دسته از نتایج داشته باشید، خوب است به نکات استراتژی سئو سرچ صوتی توجه داشته باشید.
سوالات متداول
از جستجوی صوتی می توان برای چه چیزی استفاده کرد؟
این قابلیت کاربرد مختلفی دارد. بسیاری از کاربران برای پیدا کردن مسیرها از آن استفاده می کنند. همچنین کسانی که حوصله تایپ کردن ندارند، ترجیح می دهند با بیان نیاز یا سوالشان با گوگل ارتباط پیدا کنند.
چرا سئو سایت برای جستجوی صوتی مهم است؟
امروزه درصد زیادی از کاربران به صورت صوتی سرچ می کنند. اگر به سئو محتوای خود برای این دسته از کاربران توجه نداشته باشید، درصدی از ترافیک روزانه را از دست می دهید.
چگونه جستجوی صوتی گوگل را فعال کنیم؟
کافی است روی آیکون میکروفون کلیک و سپس شروع به صحبت کردن کنید.