ایمیل مارکتینگ (بازاریابی ایمیلی) چیست + مزایا و کاربردها
یکی از روش های پرکاربرد و ساده بازاریابی، استفاده از ایمیل است. به کمک این ابزار ارتباطی می توان انبوه اطلاعات را به گوش مخاطبین برسانیم و ارتباط نزدیکتری با آن ها برقرار کنیم. مطمئنا روزانه شما هم با پیام های زیادی از درگاه ایمیل تان روبرو می شوید که در بخش پوشه هرزنامه، ایمیل های تبلیغاتی و متفرقه زیادی به چشم می خورد. ایمیل مارکتینگ به صورت هدفمند تعدادی از مشتریان همیشگی را با محتواهای جذاب و وسوسه انگیز فرامی خواند. این سبک بازاریابی می تواند درصد فروش را افزایش دهد و پیشنهادات ویژه را به گوش علاقه مندان برساند.
با گسترش فضای اینترنت و راهیابی تبلیغات به دنیای آنلاین، ایمیل مارکتینگ همچنان محبوبیت خود را دارد و در صورت پیاده سازی اصولی و دقیق، تاثیر بی نظیری خواهد داشت. بی شک بعد از آشنایی با کاربرد و مزایا، انگیزه بیشتری برای اجرای این ابزار خوش قیمت تبلیغاتی پیدا می کنید.
تعریف ساده و کامل ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)
این سبک تبلیغاتی به مجموعه اقداماتی گفته می شود که با ارسال پیام مخاطبین هدف را جذب می کند و منجر به حفظ ارتباط با آن ها می شود. محتوای پیام در قالب های مختلف مانند تبلیغات، اطلاعات مفید و کاربردی، پیشنهادات وسوسه انگیز، اخبار، تخفیف های هیجان انگیز و … نوشته می شود.
استفاده از ایمیل نامحدود است و به واسطه آن مشتریان را به خرید دوباره ترغیب می کنید. حتی برای برندسازی و حفظ جایگاه ویژه در ذهن مخاطبین بسیار کاربردی است و در هر مرحله ای از بازاریابی می تواند اجرا شود. البته باید بدانید هر کسب و کاری نمی تواند به سراغ آن بیاید. هر کسب و کاری بهتر است قبل از استفاده از ایمیل مارکتینگ، استراتژی بازاریابی خود را برررسی کند.
مزایای استفاده از Email Marketing
-
ارزان قیمت و موثر
بسیاری از کسب و کارها توانایی پرداخت هزینه های بالا بابت تبلیغات را ندارند و نسبت به احتمال برگشت سرمایه حساس هستند. استفاده از استراتژی تبلیغاتی ایمیل می تواند برای این دسته از کسب و کارها مفید باشد و اجرای اص نرخ تبدیل بالایی دارد.
-
تاثیرگذاری سریع السیر
زمانی که پیام خود را در قالب ایمیل ارسال می کنید، در عرض چند دقیقه شاهد اثرات مثبت آن خواهید بود. برای مثال، اگر تخفیفات فوق العاده ای را برای یک روز روی محصولات در نظر گرفته اید، علاقه مندان با مشاهده پیام خیلی سریع به سراغ سایت می آیند.
-
خوش قیمت
ارسال ایمیل تنها در عرض چند ثانیه انجام می شود. به همین خاطر، جز روش های سریع تبلیغاتی به حساب می آید. شما با داشتن یک لیست از ایمیل مشتریان، پیام خود را به دستشان می رسانید و توانایی مشاهده بهترین نتیجه را خواهید داشت.
-
امکان تجزیه و تحلیل
با بازاریابی ایمیل شرایط برای بررسی و تحلیل رفتار مشتریان فراهم است. برخورد مشتریان بعد از مشاهده ایمیل مشخص می شود که تعیین می کند محتوای ایمیل برایشان جذابیت داشته یا خیر. همچنین می توان به نتیجه رسید چه سبک نگارش و اخباری برای مشتریان جذابیت بیشتری دارد.
-
آسان ترین روش بازاریابی
انجام این کار به مهارت و آموزش خاصی نیاز ندارد. تنها به کمک قالب آماده، عکس و ویدیو، محتوای ایمیل را نگارش و ارسال می کنید.
بازاریابی ایمیلی چه زمانی کاربرد دارد؟
ایمیل در برخی شرایط همانند موارد زیر می تواند نتایج مناسبی داشته باشد:
-
خوشامدگویی
یکی از ایده های کاربردی برای استفاده از این سبک بازاریابی، خوشامدگویی به کاربران جدید است. با متن ساده و روان می توانید از کاربرانی که عضو سایت شده اند، تشکر کنید. در ادامه متن، راه های ارتباطی دیگر مانند دسترسی به بخش های مختلف سایت، تلگرام یا اینستاگرام را بنویسید و ایمیل کاربردی را به کاربران ارسال کنید.
-
آگاه سازی نسبت محصولات یا خدمت جدید
برای مطلع شدن کاربران از خدمات و محصولات جدید از ایمیل استفاده کنید. این کار برای مشتریان وفادار شما بسیار مناسب است و بازخورد خوبی خواهد داشت.
-
پیشنهادات ویژه
در نظر گرفتن پیشنهادات و تخفیف های ویژه برای مخاطبین بسیار جذاب است و بی تردید از این فرصت استفاده می کنند تا محصولات مورد علاقه شان را با قیمت مناسب تر از شما بخرند. برای اطلاع رسانی آن ها از این فرصت، یک ایمیل تنظیم کنید و شرایط را به گوش مشتریان برسانید.
-
اطلاع رسانی رویدادها
مشتریان از رویدادهای مهم مانند برگزاری نمایشگاه به کمک بازاریابی ایمیلی به راحتی باخبر می شوند. از حضور آن ها در نمایشگاه امکان پذیر است، به صورت محترمانه و ساده درخواست خود را ارسال کنید.
چه کسب و کارهایی می توانند از ایمیل مارکتینگ استفاده کنند؟
حال که می دانید ایمیل مارکتینگ چیست و با چه هدفی اجرا می شود، باید ببینید آیا برای کسب و کار شما هم مفید است یا خیر.
برای این که بهتر تصمیم بگیرید، کافی است یک مثال برایتان بزنیم. یک سایت محصولات آرایشی و بهداشتی را در نظر بگیرید که بازدیدکنندگان زیادی دارد. بی شک مخاطبین آن اطلاعات و اخبارهای این حوزه را دنبال می کنند. پس چنین کسب و کاری با نرخ تعامل بالایی با ایمیل مارکتینگ روبرو می شوند. اما مخاطبین سایت هایی همچون فروش مصالح ساختمان، ماشین آلات صنعتی و … چندان تمایلی برای بررسی ایمیل ندارند.
اگر از این درگاه استفاده می کنید و بازخورد دلخواه تان را مشاهده نکردید، بهتر است برنامه دقیقی برای کمپین های ایمیلی طراحی کنید.
5 قدم در مسیر استراتژی بازاریابی مارکتینگ
برای طراحی این سبک بازاریابی لازم است برخی نکات مهم را در نظر بگیریم. اول از همه باید مشخص کنید چه سطحی از استراتژی تبلیغاتی خود را قرار است به بازاریابی ایمیلی اختصاص دهید. در واقع قبل از شروع هر نوع بازاریابی باید به طراحی و تدوین استراتژی آن بپردازید. این نکته را هم بدانید که ایمیل تنها یکی از کانال های ارتباطی است و برای موفقیت بیشتر و ارتقا ترافیک باید از راه های محبوب دیگر مانند سئو، بازاریابی محتوایی و … استفاده کنید.
در ادامه با مراحل تدوین این بازاریابی محبوب آشنا می شوید:
1.اسپم ارسال نکنید.
یکی از مهم ترین مسائل در اصول این سبک مارکتینگ، عدم ارسال پیام های اسپم یا به اصطلاح هرزنامه است. پس تا زمانی که مخاطب درخواست شما را از ارسال پیام قبول نکرده است، هرگز بدون اجازه آن هیچ ایمیلی ارسال نکنید.
انجام این کار تاثیر خوبی روی برنامه ریزی تبلیغاتی نمی گذارد و حتی ممکن است درصد نرخ کلیک مخاطبین را کاهش دهد.
2.مخاطبین هدف را شناسایی کنید.
طراحی و نوشتن پیام ایمیل باید براساس ویژگی ها و شرایط مخاطبین باشد. در غیر این صورت نرخ پرش کاربران دچار لغزش می شود. برای مثال، اگر صاحب کسب و کار محصولات آرایشی هستید، ارسال پیام به مخاطبین مرد کار چندان جالبی نیست و مسلما شما را هدفتان نمی رساند. در این مواقع کاربر به محض کلیک و ورود به سایت از آن خارج می شود.
3. روی کاربران تلفن همراه تمرکز کنید.
بیشتر افراد ایمیل خود را با گوشی های هوشمند چک می کنند و استفاده از موبایل در طول روز در حال افزایش است. پس چنین کمپینی باید روی مخاطبین تلفن همراه فوکوس داشته باشد و محتوای جذاب ایمیل در صفحه تلفن همراه به نمایش گذاشته شود.
4. تقویم محتوایی تنظیم کنید.
برای حفظ ارتباط از طریق درگاه ایمیل باید به طور مداوم و همیشه ایمیل ارسال کنید. حفظ تعامل بین مشتریان موجب می شود در یاد و خاطره آن ها باقی بمانید. برای مثال، تاریخ مشخصی را ماهانه مشخص کنید و پیام خود را در ساعت مناسب ارسال کنید.
5. شخصی سازی ایمیل به کارتان می آید.
از طریق نظرسنجی و ثبت نام در سایت، اطلاعات دقیق و کاربردی بدست می آورید. با توجه به این اطلاعات، مخاطبین را گروه بندی کنید و مطابق با سلیقه و نظرتان آن ها، پیام مناسبی طراحی کنید. بدین شکل، در ذهن مخاطبین تاثیر بیشتر خواهید گذاشت.
تحلیل و بررسی نتایج ایمیل مارکتینگ
برای این که متوجه شویم درصد موفقیت در ایمیل مارکتینگ چقدر است، باید نتایج را بررسی کنیم. بیشتر سرویس دهنده های ایمیل گزارش های منظم و بهینه سازی شده را در اختیار مخاطبین قرار می دهد که به کمک آن ها میزان اثربخشی ایمیل های ارسال قابل محاسبه است:
نرخ باز کردن: این گزارش مشخص می کند چه تعداد کاربری ایمیل شما را باز کرده است.
نرخ کلیک: نرخ کلیک بیان می کند روزانه چه تعدادی روی لینک های داخل ایمیل کلیک کرده اند.
نرخ پرش: به کمک نرخ برش می توانید نسبت به تعداد ایمیل هایی که با هیچ کلیک مواجه نشده اند، روبرو شوید.
نرخ عضویت و لغو عضویت: آمار کاربرانی که عضو لیست شما شده اند یا درخواست دریافت ایمیل را رد کردن قابل دسترس است.
نرخ تبدیل: این آمار نشان دهنده دفعاتی است که کاربران تصمیم به انجام کاری مانند خرید، عضویت و … گرفته اند.
سخن پایانی
بازاریابی ایمیل جز روش های ارزان قیمت و در دسترس ارتباطی است که در کنار دیگر درگاه های ارتباطی می تواند موثر عمل کند. با وجود روش های ارتباطی مختلف در دنیای اینترنت، هنوز جایگاه خود را حفظ کرده است و نتایج مفیدی به همراه دارد. شما می توانید به کمک ایمیل مارکتینگ همیشه همراه مخاطبین و مشتریان باشید و از به روزترین اخبار و پیشنهادات، آن ها را باخبر سازید. همچنین با پیروی از برنامه قوی و منظم برای این سبک بازاریابی به نرخ کلیک خوبی می رسید؛ بدون این که سرمایه چندانی از دست دهید.